Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις το Dirty Martini σου ακόμη πιο dirty
To απολαυστικά βρώμικο ποτό σε 3 εναλλακτικές προτάσεις.
Αν ανήκεις ήδη στους μύστες του Martini, σου έχουμε μερικούς τρόπους -συγκεκριμένα 3 παραλλαγές- για να κάνεις ακόμη πιο βρώμικο, το βρώμικο των Martinies.
El Five Martini

Αν λατρεύεις πραγματικά τις ελιές, τότε αυτό είναι ένα ποτό-όνειρο για σένα. Η πολυπλοκότητα και η αλατότητα της άλμης δένουν με τον πιο λεπτό χαρακτήρα του gin και το αποτέλεσμα είναι ένα θαυμάσιο Martini.
Υλικά: 2 μεζούρες gin, 1 μεζούρα sherry, 3/4 άλμη, φλούδα λεμονιού, 3 ελιές.
Εκτέλεση: Βάζεις στο σέικερ το gin, το sherry και την άλμη και ανακατεύεις. Διπλοσουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι coupe. Περνάς το χείλος του ποτηριού με τη φλούδα λεμονιού, την οποία χρησιμοποιείς σαν γαρνιτούρα, μαζί με τις ελιές.
Saltwater Martini

Αν πάλι δεν είσαι και ο μεγαλύτερος fan της ελιάς, υπάρχει και αυτή η εναλλακτική που -σχεδόν- μυρίζει θάλασσα.
Υλικά: 2,5 μεζούρες gin, 1/2 μεζούρα sherry, 1 κ.γ. αλατόνερο, 1 φύλλο kombu.
Εκτέλεση: Ρίχνεις το gin, το sherry και το αλατόνερο σε mixing glass, συμπληρώνεις με πάγο και ανακατεύεις για 30-45 δευτερόλεπτα. Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι coupe, γαρνίρεις με το kombu.
La Sardina

Είτε αγαπάς τις σαρδέλες είτε τις μισείς. Έχε το σοβαρά υπόψιν αυτό πριν δοκιμάσεις το πιο βρώμικο από τα βρώμικα cocktails της λίστας αυτής.
Υλικά: 2 μεζούρες λάδι από κονσέρβα με σαρδέλες αναμειγμένο με gin, 3/4 μεζούρας βερμούτ, 3/4 μεζούρας άλμη, 2 ελιές.
Εκτέλεση: Ανακατεύεις όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές σε ένα mixing glass μαζί με πάγο, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι coupe. Γαρνίρεις με τις ελιές.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
St-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις
Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796
Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληHennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025
Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.