Το πιο ακριβό cocktail του πλανήτη κοστίζει €6.200

Το έφτιαξε ο maestro Salvatore Calabrese στο Λονδίνο, με υλικά ηλικίας άνω των δύο αιώνων.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Ιουλίου 2018

Με το αξίας €6.200 cocktail του, ο Salvatore Calabrese (μία από τις θρυλικότερες μορφές στην παγκόσμια bar σκηνή) κατέχει από το 2012 το ρεκόρ του πιο ακριβού ποτού που φτιάχτηκε ποτέ, παίρνοντας τον άτυπο τίτλο από το Skyview Bar του Ντουμπάι (€4.000). Το Salvatore's Legacy είναι το blend που δημιούργησε μέσα στο bar του Playboy Club στο Λονδίνο και αποτέλεσμα της εμπειρίας των 30 χρόνων στο χώρο, που ξεκίνησαν από το μικρό τοπικό Maiori, στην ακτή του Amalfi.

Το πιο ακριβό cocktail του πλανήτη κοστίζει €6.200

Και υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος που το ποτό του Calabrese έφτασε σε αυτή την τιμή: Τα υλικά που χρησιμοποίησε ήταν ηλικίας άνω των 200 ετών. Και αυτά ήταν ένα κονιάκ του 1778 (Clos de Griffier Vieux), ένα λικέρ του 1770 αρωματισμένο με κύμινο και μάραθο (Kummel) και ένα Dubb Orange Curacao του 1860, μαζί με δύο σταγόνες από angostura bitters, από τις αρχές του 1900.

Όλα τα συστατικά προήλθαν από την προσωπική συλλογή του Calabrese, ο οποίος μετακόμισε στο Λονδίνο σε ηλικία 20 ετών και ποτέ δεν σταμάτησε να εξερευνά τον κόσμο των αποσταγμάτων, δοκιμάζοντας και συλλέγοντας μερικά από τα πιο παλιά και σπάνια μπουκάλια. 

Η συλλογή του κοστίζει πάνω από €1.000.000 και περιλαμβάνει κάποια από τα πιο ιδιαίτερα κονιάκ που υπάρχουν εκεί έξω. 

Στο βίντεο, ο maestro δημιουργεί για πρώτη φορά το cocktail και όπως λέει ο ίδιος κρατώντας την πανάκριβη φιάλη: "Ευτυχώς βρίσκεται σε πολύ σταθερά χέρια". Για να καταγραφεί το ρεκόρ, έπρεπε ασφαλώς κάποιος να αγοράσει το ποτό και να κρατηθεί και η απόδειξη, κάτι που συνέβη, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστός ο τυχερός (και προφανέστατα ευκατάστατος). Το Salvatore's Legacy είναι επίσης και το πιο "ηλικιωμένο" cocktail με συνολική ηλικία 730 ετών. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Bars

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς θα φτιάξεις το απόλυτο Bloody Mary

Μία από τις καλύτερες συνταγές που υπάρχουν εκεί έξω για το απόλυτο ποτό του brunch.

Πώς θα φτιάξεις το απόλυτο Mojito

Η συνταγή που θα γέμιζε υπερηφάνεια τον Ernest Hemingway.