Επενδύοντας στο σκωτσέζικο ουίσκι

Ένα ασυνήθιστο success story που περιλαμβάνει 28 φιάλες Macallan 18 ετών.

Ο 28χρονος Matthew Robson από το Taunton του Somerset, στην Αγγλία, είναι η πειστικότερη απόδειξη πως το ουίσκι είναι η πιο κερδοφόρα επένδυση του σήμερα. Ο Robson λάμβανε κάθε χρόνο ως δώρο γενεθλίων από τον πατέρα του μία φιάλη ουίσκι Macallan 18 ετών, δημιουργώντας μία συλλογή που πρόσφατα "εξαργύρωσε" για ένα ποσό που ξεπερνά τις 40.000 λίρες Αγγλίας.

"Κάθε χρόνο από τη στιγμή που γεννήθηκα, ο πατέρας μου μου έπαιρνε ένα μπουκάλι από το συγκεκριμένο ουίσκι. Το θεωρούσα αρκετά περίεργο δώρο, ειδικά όταν ήμουν μικρότερος καθώς δεν μπορούσα να πιω. Μου είχε δώσει όμως αυστηρές οδηγίες, να μην ανοίξω καμία από τις φιάλες. Προσπάθησα σκληρά να το τηρήσω, με τα μπουκάλια να είναι σχεδόν άθικτα" ανέφερε ο νεότερος Robson στο BBC, ο οποίος πούλησε τελικά αυτά τα μπουκάλια, εξασφαλίζοντας ένα σημαντικό ποσό για το καινούριο του σπίτι.

Επενδύοντας στο σκωτσέζικο ουίσκι

Ο (πατέρας) Pete Robson είναι δηλωμένος whisky lover, ο οποίος δικαιώθηκε πανηγυρικά για το χόμπι του, παρατηρώντας όλα αυτά τα χρόνια το Macallan να εξελίσσεται σε αγαπημένο των συλλεκτών, ειδικά τα τελευταία 5-10 χρόνια, κάτι που μεταφράζεται και σε αύξηση της τιμής του, ιδιαίτερα για τις πιο ασυνήθιστες εκδόσεις του. Υπολογίζεται πως ο Pete έδωσε περίπου 5.000 λίρες για την αγορά των φιαλών όλα αυτά τα χρόνια.

To brand The Macallan χρονολογείται από το 1824, κατάγεται από το Speyside και τα ουίσκι του θεωρούνται κάποια εκ των κορυφαίων single malts που υπάρχουν. Παράλληλα, κάποιες εκδόσεις του γίνονται περιζήτητες για τους συλλέκτες όπως για παράδειγμα μία φιάλη Macallan 60 ετών του 1926, που προέρχεται από το βαρέλι νο.263 του αποστακτηρίου και η οποία ήταν η ναυαρχίδα της συλλογής που πουλήθηκε για €5.000.000, έναν χρόνο πριν.

ΜΑΚΑΛΑΝ 2

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.