Virtual tour σε ένα από τα ομορφότερα αποστακτήρια της Σκωτίας

Στο Isle of Raasay Distillery από τον καναπέ σου.

Ανάμεσα από το Isle of Skye και την ηπειρωτική Σκωτία συναντά κάποιος το Raasay. Σε αυτό, το τοπίο θυμίζει όλα όσα έχεις στο μυαλό σου για την ομορφότερη εκδοχή της χώρας: Λίμνες, πράσινο, επιβλητικούς βράχους και βουνά- μεταξύ άλλων. Το να φτάσει κάποιος σε αυτό δεν είναι και η πιο απλή δουλειά του κόσμου, με την πρόσβαση να είναι εφικτή μόνο μέσω πλοίου από το απομακρυσμένο λιμανάκι του Sconser ή το χωριό Portree, στο Skye. Στο νησί δεν υπάρχει σούπερ μάρκετ, βενζινάδικο ή ιατρική βοήθεια. Εύλογα θα αναρωτηθείς, γιατί να πάει κάποιος εκεί.

Virtual tour σε ένα από τα ομορφότερα αποστακτήρια της ΣκωτίαςIsle of Raasay Distillery
ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ RAASAY VIRTUAL TOUR 4Isle of Raasay Distillery

Η απάντηση είναι, φυσικά μιας και μιλάμε για Σκωτία, το αποστακτήριό του.  Το Isle of Raasay Distillery, το οποίο μετρά λίγα χρόνια από τη στιγμή που αναγνωρίστηκε ως επίσημο του είδους, ανακηρύχθηκε Brand Experience of the Year στα Scottish Whisky Awards 2020, με την ετυμηγορία της κριτικής επιτροπής να κάνει λόγο για "το πιο καινοτόμο, ενημερωμένο και συναρπαστικό αποστακτήριο στα νησιά της Σκωτίας". Το Isle of Raasay Distillery βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του νησιού και ουσιαστικά εγκαινιάστηκε το 2017. 

ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ RAASAY VIRTUAL TOUR 2Isle of Raasay Distillery

Το ταξίδι προς τη Σκωτία είναι ασφαλώς δύσκολο αυτή την εποχή εξαιτίας της πανδημίας αλλά χάριν στα virtual tours που προσφέρονται μέσω του site του Isle of Raasay Distillery μπορείς να "βρεθείς" κι εσύ εκεί από την ασφάλεια του καναπέ σου. 

"Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να δημιουργήσουμε αυτή τη δυνατότητα για τους φίλους του ουίσκι παρά την πανδημία του κορονοϊού. Τα online tastings και οι ξεναγήσεις δίνουν την ευκαιρία στον καθένα να πάρει μία γεύση του τι γίνεται εδώ" αναφέρει ο Alasdair Day, co-founder του αποστακτηρίου. 

Αν ψήθηκες, μπορείς να ρίξεις μία ματιά εδώ.

ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ RAASAY VIRTUAL TOUR 1Isle of Raasay Distillery

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.