
Ένα νέο γκρι κρασί αξίζει την προσοχή σου
Η Φαιά Γη αφήνει το δικό της γευστικό αποτύπωμα.

H βαθιά γνώση και οι πολυετείς πειραματισμοί με το Μοσχοφίλερο, συνδυαστικά με το πάντοτε ανήσυχο πνεύμα και την επιθυμία για εξέλιξη οδήγησαν την οινοποιία Μπουτάρη να παρουσιάσει το νέο της κρασί "Φαιά Γη". Πρόκειται για ένα single vineyard από το κτήμα στη Μαντίνεια, που φιλοδοξεί να αφήσει το στίγμα του στον κόσμο των Gris κρασιών.
Η εν λόγω κατηγορία παράγεται από τα γκρίζα σταφύλια της ποικιλίας Μοσχοφίλερο και δίνει κρασιά με έντονα ανθικά στοιχεία και μεγάλες οξύτητες.
To "Φαιά Γη", προέρχεται από αμπέλι καλλιεργούμενο σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και από πρέμνα ηλικίας 14 ετών, της ποικιλίας Μοσχοφίλερο και συγκεκριμένα του βιότυπου Μαυροφίλερο. Το ξεχωριστό, υπόλευκο, γκρι χρώμα του κρασιού, με τις φαιές ανταύγειες, από τις οποίες πήρε και το όνομά του, δημιουργείται από τις σκουρόχρωμες ράγες της αυτόχθονης ποικιλίας και του προσδίδει μοναδικότητα. Στο "Φαιά Γη", το Μαυροφίλερο ξεδιπλώνει έναν εκπληκτικά πλούσιο τερπενικό χαρακτήρα.

Στη μύτη διακρίνονται έντονα αρώματα λουλουδιών (τριαντάφυλλο, βιολέτα), εσπεριδοειδών, εξωτικών φρούτων, μελιού και θυμαριού. Αρμονικά ισορροπημένο, με δομή, λιπαρότητα και μακρά αρωματική επίγευση, το νέο κρασί ξεχωρίζει για τη φινέτσα του. Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύονται και μέσα από την υψηλής αισθητικής εμφάνιση της φιάλης και της ετικέτας του.
Ωστόσο, προερχόμενο από ένα συγκεκριμένο αμπελοτόπι, το "Φαιά Γη" κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και θα το βρεις σε επιλεγμένες κάβες και e-shops.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες