Το ουίσκι των €45.000

Μία φιάλη 50 ετών από το αποστακτήριο Glenrothes βγήκε στο σφυρί.

Τα χρήματα δε φέρνουν την ευτυχία συνηθίζει να υποστηρίζει ο θυμόσοφος λαός. Σίγουρα όμως μπορούν να στρώσουν το δρόμο προς αυτήν θα σημειώναμε εμείς. Επιπροσθέτως, επιτρέπουν σε όποιον διαθέτει αρκετά από αυτά να έχει τη δυνατότητα να αγοράσει το οτιδήποτε. Όπως για παράδειγμα ένα μπουκάλι ουίσκι The Glenrothes 50 ετών, έναντι του ποσού των €45.000.  

Πριν λίγες ημέρες το σκωτσέζικο αποστακτήριο του Speyside The Glenrothes έζησε μία από τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας του, καθώς μία φιάλη από το προαναφερθέν ποτό αγοράστηκε σε μία online δημοπρασία που διεξήχθη στο Εδιμβούργο και τα Royal Warrant Hamilton & Inches headquarters.

Τι το ξεχωριστό έχει η συγκεκριμένη ετικέτα; Πρόκειται για τα τελευταία 750 ml από μία παρτίδα ουίσκι που κυκλοφόρησε σε μόλις 50 μπουκάλια. Η φιάλη δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το luxury jewellery house Warrant Hamilton & Inches (με υψηλή εξειδίκευση σε κοσμήματα αλλά και ρολόγια). Οι σχεδιαστές του τελευταίου προσέθεσαν στο μπουκάλι λεπτομέρειες από χρυσό 22 καρατίων, από ορυχεία της Σκωτίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα €45.000 θα προσφερθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, όπως από κοινού αποφάσισε ο αγοραστής και το αποστακτήριο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.