Glenfiddich Grande Couronne, μία τολμηρή προσέγγιση στα single malts

Το πολυβραβευμένο σκωτσέζικο single malt αποκαλύπτει ένα εκλεκτό απόσταγμα 26 ετών που ολοκληρώνει την ωρίμανση του σε γαλλικά βαρέλια κονιάκ.

Το Glenfiddich, το πιο πολυβραβευμένο single malt ουίσκι στον κόσμο1, παρουσίασε το Grande Couronne, το νέο μέλος της οικογένειας Grand Series. Το πρωτοπόρο ουίσκι συνεχίζει να αμφισβητεί τα καθιερωμένα, με το αναπάντεχο πάντρεμα δύο κόσμων εμβληματικής πολυτέλειας.

Το Grande Couronne είναι ένα ουίσκι 26 ετών που έχει ωριμάσει σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά δρύινα βαρέλια στο Αποστακτήριο Glenfiddich, στο Ντάφταουν της Σκωτίας, προτού δεχθεί ως επιστέγασμα την τελευταία αστραφτερή πινελιά: Έως δύο έτη επιπλέον ωρίμανσης σε σχολαστικά επιλεγμένα γαλλικά βαρέλια κονιάκ, που διανθίζουν τη γεύση του με χαρακτηριστικές νότες κομψότητας.

Το βαθύ χρυσό χρώμα είναι εκείνο που τραβά αρχικά το μάτι, πριν πάρει σειρά η ζωηρή και έντονη μύτη, με πληθωρική παρουσία από γλυκιές νότες καβουρδισμένης δρυός. Το άρωμά του παραπέμπει σε γαλλική κρέμα pâtisserie, φρεσκοψημένη Tarte Tatin και βουτυράτα choux. Στο στόμα γίνεται αμέσως αντιληπτό το βαθύ, βελουδένια απαλό και σαγηνευτικά γλυκό σώμα του, που βγάζει μαλακή μαύρη ζάχαρη και υποψία μπαχαρικών. Η επίγευσή  του είναι ιδιαιτέρως παρατεταμένη και γλυκιά, με αίσθηση δρυός.

Η σειρά Glenfiddich Grand Series συνθέτει μια εκλεπτυσμένα εκκεντρική οικογένεια από single malt ουίσκι που αποπνέουν πολυτέλεια και δημιουργήθηκαν ειδικά για να χαρίσουν σε σημαντικές περιστάσεις και εορταστικές στιγμές μια ανεπανάληπτη, ιδιαίτερη χροιά.

Τη φιάλη και τη συσκευασία διακοσμεί ένα περίτεχνο χρυσό σχέδιο φιλιγκράν, ενώ το εσωτερικό του κουτιού εντυπωσιάζει με ένα φίνο εικαστικό που θυμίζει τα έργα τέχνης της Αναγέννησης.

Glenfiddich Grande Couronne, μία τολμηρή προσέγγιση στα single malts

Ο Brian Kinsman, Malt Master του Glenfiddich, σχολίασε σχετικά: "Η συλλογή Grand Series εκφράζει μοναδικά το πρωτοποριακό πνεύμα του Glenfiddich αλλά και την ικανότητά μας να πειραματιζόμαστε με παλαιωμένα αποστάγματα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα κλεισίματα της ωρίμανσης. Το Grande Couronne αποτελεί την πιο πρόσφατη έκφραση αυτής της τολμηρής προσέγγισης. Είναι το μοναδικό Glenfiddich single malt που παλαιώνει σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά δρύινα βαρέλια και ολοκληρώνει την ωρίμανση σε σπάνια βαρέλια γαλλικού κονιάκ. Η διάρκεια αυτού του κλεισίματος, δύο χρόνια, είναι ασυνήθιστη και χαρίζει στο απόσταγμα πρόσθετες γλυκιές νότες καβουρδισμένης δρυός και βελούδινα αρώματα café crème, μαύρης ζάχαρης και απαλών μπαχαρικών".

Η Claudia Falcone, Glenfiddich Global Brand Director, σχολίασε: "Το πρωτοποριακό πνεύμα του Glenfiddich αποτυπώνεται ολοζώντανο στη νέα έκφραση της σειράς. Το Grande Couronne αποτελεί την κορωνίδα σε κάθε σημαντική βραδιά, προσφέρει μια αυθεντική γεύση πολυτέλειας και παντρεύει μοναδικά δύο κόσμους χαρακτηριστικής αίγλης".

Το Glenfiddich Grande Couronne θα είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο σε επιλεγμένες κάβες και σημεία κατανάλωσης, με εκτιμώμενη τιμή λιανικής €520.

Από το 2000, η σειρά Glenfiddich έχει λάβει περισσότερες βραβεύσεις σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σκοτσέζικο single malt ουίσκι από τους δύο πλέον αναγνωρισμένους θεσμούς της κατηγορίας: τους διαγωνισμούς International Wine & Spirit Competition και International Spirits Challenge.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.