O Tomas Estes ήταν ένας πραγματικός θρύλος της τεκίλας

Ο δημιουργός της τεκίλα Ocho έφυγε από τη ζωή, αφήνει όμως πίσω του ένα σημαντικό legacy.

Ο Tomas Estes, ένας πραγματικός μύθος του spirits industry και ένα από τα σημαντικότερα άτομα στην ιστορία της τεκίλας έφυγε από τη ζωή στα 76 του χρόνια, όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ (απεβίωσε την περασμένη Κυριακή). Ο δημιουργός της τεκίλα Ocho έχει αναγνωριστεί δύο φορές ως 'Ambassador to Europe for Tequila' από το Εθνικό Επιμελητήριο Τεκίλα του Μεξικό και παρέλαβε το βραβείο "Life Time Achievement” από το περιοδικό "Theme” για τη δουλειά του αυτή. Το Esquire και ο Μπάμπης Δούκας τον είχαν συναντήσει πλαίσιο του Athens Bar Show 2017 και είχαν συζητήσει μαζί του μερικά άκρως ενδιαφέροντα πράγματα για ένα από τα πιο δημοφιλή εξαγώγιμα προϊόντα του Μεξικό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tequila Ocho (@tequilaocho)

Ανατρέχουμε σε κάποια από τα σημαντικότερα πράγματα που μας είχε πει.

Λίγη σοφία από τον Tomas Estes

> Ειλικρινά απολαμβάνω που κόσμος με αγαπάει για την προσφορά μου στο χώρο του ποτού. Ειδικά εδώ στην Ελλάδα, έχω κάνει αρκετούς φίλους και μου αρέσει πολύ να τους συναντώ και να συζητώ μαζί τους, ειδικά για την τεκίλα αλλά όχι μόνο γι’ αυτή. Σε κάθε μέρος που ταξιδεύω εδώ και χρόνια έχω αναγνώριση αλλά στην Ελλάδα νιώθω πως επικοινωνώ καλύτερα, ίσως λόγω της κοινωνικότητας των ανθρώπων.

> "Οι γευστικοί αισθητήρες των Ελλήνων αλλά και το γεγονός πως σαν μεσογειακή χώρα, η Ελλάδα παρουσιάζει πολλά κοινά με το Μεξικό όσον αφορά το κλίμα και τις συνήθειες, κάνουν κι εδώ αγαπητή την τεκίλα. Η προέλευση μπορεί να είναι από το Μεξικό, αλλά αν το καλοσκεφτείς, οι Μεξικανοί έχουν μεσογειακή καταγωγή (από τους Ισπανούς). Νομίζω πως η αίσθηση της γεύσης έχει κάποια κοινή καταγωγή και προέλευση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tequila Ocho (@tequilaocho)

> Δεν σου κρύβω πως η τεκίλα έχει ανοιχτεί επιτυχώς σε νέες αγορές όπως η Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Το ίδιο και το mezcal αλλά και μερικά ακόμη αποστάγματα της αγαύης, όπως η raicilla ή η bacanora, που θεωρούνται τα next best things. Σε αυτό τον κόσμο που ζούμε τώρα όλοι ψάχνουν το επόμενο ενδιαφέρον ποτό, αυτό που θα τους ενθουσιάσει. Στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη, όπου υπάρχει η παγκοσμιοποίηση και τα πράγματα φαίνονται να μοιάζουν μεταξύ τους και γίνονται προσβάσιμα από όλους, σχεδόν κάθε τι μπορεί να θεωρηθεί fast food. Όμως τέτοια αποστάγματα φαίνονται πολύ ξεχωριστά- και είναι. Μια γιορτή της διαφορετικότητας. 

> Εκεί έξω μπορείς να βρεις πολλές διαφορετικές ετικέτες τεκίλας. Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος σαν καταναλωτής είναι να βρει ένα bar με έναν μπαρτέντερ που εμπιστεύεται και να τον ρωτήσει. Κυρίως δυο πράγματα: Ποια είναι η τεκίλα που σου αρέσει περισσότερο και γιατί. Και φυσικά να δοκιμάσει. Όπως θα έκανε με ένα ουίσκι ή ένα κονιάκ ή οποιοδήποτε άλλο ποτό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tequila Ocho (@tequilaocho)

> Κάποιοι με έχουν εκπλήξει ευχάριστα είναι η αλήθεια με προσθήκη υλικών όπως αψέντι, λικέρ, bitters κ.α. Μου αρέσει πολύ το ρούμι, και συγκεκριμένα το rhum agricole (ρούμι που φτιάχνεται στα γαλλόφωνα νησιά της Καραϊβικής ή του Ινδικού ωκεανού). Με γοητεύει η καταγωγή του, η υφή του και ασφαλώς η γεύση του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.