Μία διαφορετική ματιά στον (πολύ καλό) καφέ

Ισορροπία και άρωμα; Πολυπλοκότητα και επίγευση; Σώμα και φρουτώδη αρώματα; Ίσως για πρώτη φορά μπορείς να σκεφτείς πως ακριβώς προτιμάς τον πρωινό σου καφέ.

Γράφει: Esquire Editors 10 Ιουνίου 2021

Όλοι συνήθως γνωρίζουμε με το καλημέρα τι καφέ θέλουμε, αλλά είμαστε άραγε σίγουροι τι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά θα επιθυμούσαμε να έχει; Ποια είναι τα γευστικά γνωρίσματα του καφέ που μας ενθουσιάζουν (ή μας αποσυντονίζουν) από την πρώτη γουλιά; Το άρωμα, το σώμα, η οξύτητα, η γλυκύτητα, η ένταση, η επίγευση, η πολυπλοκότητα και τα άλλα χαρακτηριστικά ενός ροφήματος, όπως ο καλός καφές, βρίσκονται συνήθως εκτός της ζώνης ελέγχου μας, μια περισσότερο ή λιγότερο ευχάριστη έκπληξη μετά από βιαστική παραγγελία.

Όταν θα έχετε λίγο χρόνο διαθέσιμο, ο REDD Coffee σας καλεί σε ένα παιχνίδι πειραματισμού και απόλαυσης: Από τις ετικέτες που θα βρείτε μπαίνοντας στα δύο κεντρικά REDD καφέ της πόλης, στο Κολωνάκι και στη Γλυφάδα, επιλέγετε πρώτα πρώτα τα χαρακτηριστικά που είναι πιο σημαντικά για σας τη συγκεκριμένη στιγμή. 

Μία διαφορετική ματιά στον (πολύ καλό) καφέ

Ισορροπία και άρωμα; Πολυπλοκότητα και επίγευση; Σώμα και φρουτώδη αρώματα;  Ίσως για πρώτη φορά σκέφτεστε πώς προτιμάτε τον καθημερινό σας καφέ. 

Και όποιος κι αν είναι ο συνδυασμός της καρδιάς σας, οι άριστα εκπαιδευμένοι barista του REDD Coffee μπορούν να τον δημιουργήσουν μέσα από έναν εμπειρικό αλγόριθμο που έχει να κάνει με τα διαφορετικά χαρμάνια (μετρημένα με ζυγαριά ακριβείας), την ιδιότυπη διαδικασία καβουρδίσματος (με ακρίβεια δευτερολέπτων) και τα εξιδεικευμένα παρασκευαστικά πρωτόκολλα (με τις πιο προηγμένες μηχανές της αγοράς), ώστε να βγάλει ο καφές σας τα χαρακτηριστικά που διακαώς επιθυμούσατε.
Και είναι μάλιστα τόσο σίγουροι, που αν δεν είναι αυτό που περιμένατε, είναι πρόθυμοι να σας φτιάξουν αμέσως κάτι άλλ.

ΚΑΦΕΣ REDD 2

Ο Ανδρέας Καροτσιέρης, ιδρυτής και ψυχή του REDD Coffee από το 2002, ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο δοκιμάζοντας καφέδες από μικρούς και μεγάλους παραγωγούς, δίνοντας σημασία κυρίως στο γευστικό προφίλ της εκάστοτε πρώτης ύλης και όχι απαραίτητα στη χώρα προέλευσης, αφού η Κολομβία, η Κένυα, η Αιθιοπία, η Παπούα-Νέα Γουινέα, η Ινδονησία και οι άλλες αχανείς χώρες παραγωγής καφέ δίνουν διαφορετικό προϊόν από περιοχή σε περιοχή και από φάρμα σε φάρμα, και σπάνια έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, αντίθετα με ό,τι έχουμε μάθει μέχρι τώρα να πιστεύουμε. 

"Ο καφές, όμοια με το κρασί, είναι μια πολύπλοκη και εύθραυστη ισορροπία από περισσότερες από χίλιες χημικές ενώσεις. Η τελική γεύση που προσλαμβάνουμε καθορίζεται από τον συνδυασμό και την αναλογία των ενώσεων που θα εκχυλιστούν στο φλυτζάνι μας. Κι εδώ έγκειται η δυσκολία, αλλά και το μυστικό του εξαιρετικού καφέ" αναφέρει ο ίδιος.

Εν αρχή, λοιπόν, είναι η καλή πρώτη ύλη (ο REDD Coffee διαθέτει και limited single origins και blends που μπορείς να αγοράσεις για το σπίτι), κι από εκεί και πέρα είναι ο state-of-the-art εξοπλισμός και το μεράκι του barista που δημιουργούν τον μοναδικό Espresso, τον απολαυστικό Latte, τον πλούσιο Flat White, τον πυκνό Freddo και τον αυθεντικό Americano, που έχουν κάνει τον REDD talk-of-the-town και αναντικατάστατη επιλογή των ψαγμένων coffee-lovers.

ΚΑΦΕΣ REDD 3

Ασυναγώνιστος και ο Cold Brew του REDD Coffee, που αυτός κι αν υπηρετεί το μότο The Art Of Slow, περνώντας δυο φορές από απόσταξη 12 ωρών, κι έτσι απαλλαγμένος ολοκληρωτικά από ιζήματα (που είναι ευαίσθητα σε οξείδωση), μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο σας για αρκετές βδομάδες φρέσκος και γευστικός όπως την πρώτη μέρα.

 


Info

REDD Κολωνάκι - Καψάλη 8
REDD Γλυφάδα - Λ. Ποσειδώνος 71)
Σε επιλεγμένα καφέ σε όλη την Ελλάδα.
Instagram: @redd_coffee

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.