
Τα σκωτσέζικα ουίσκι που θα πιεις μέχρι τα Χριστούγεννα
3 νέες κυκλοφορίες για το ενδεχομένως πιο εμβληματικό spirit που υπάρχει.
Ο καιρός σοβαρεύει, ο χειμώνας πλησιάζει και όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό, μιλώντας πάντοτε με όρους που περιλαμβάνουν μέσα τους το ποτό. Η σεζόν του ουίσκι -αν και πλέον αυτό δεν είναι απόλυτο- ξεκινά και το Esquire προτείνει τρεις σχετικά νέες κυκλοφορίες των σκωτσέζικων αποστακτήριων.
Compass Box Glasgow Blend
Το υψηλής περιεκτικότητας σε βύνη ουίσκι της προσφέρει μοναδική γεύση και πολυπλοκότητα, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία που θα συναντούσες σε ένα blended. Καπνιστό στον ουρανίσκο, με νότες μπαχαρικών και έντονη την παρουσία του sherry, είναι ιδανικό για κάποιο κλασικό highball ή κάθε είδους whisky cocktail.
The Glenlivet 12-Year Old Illicit Still

Ποιος δεν θα ήθελε μία φιάλη στην ετικέτα της οποίας αναγράφεται κάτι σαν το "Illicit Still"; Το The Glenlivet 12-Year-Old Illicit Still αντλεί έμπνευση από τις αρχές του brand και από τον τρόπο που το εν λόγω ουίσκι δημιουργείται από τις αρχές του 19ου αιώνα. Στο 48% ABV, αυτή η περιορισμένης κυκλοφορίας έκδοση δίνει μία αυθεντική γεύση Glenlivet.
> Διάβασε ακόμη: Γιατί όλοι πίνουν ουίσκι τον χειμώνα
The Glenrothes 18 Year Old

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως αναδείχθηκε ‘Best Speyside Single Malt Scotch Whisky of 2020’ στο Ultimate Spirits Challenge, συμπληρωματικά με την παρουσία του στη λίστα Top 100 spirits της χρονιάς (συγκεντρώνοντας μάλιστα 98 πόντους). Πορτοκάλι, βανίλια, ροδάκινο και αμύγδαλο κυριαρχούν στο άρωμά του, την ίδια στιγμή που η γεύση του περιλαμβάνει νότες αχλαδιών, τζίντζερ και ροδόνερο. Το φινίριρμα είναι μακρύ, κομψό και ελαφρώς πιπεράτο. Ένα must try.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες