Μία οινική γιορτή στην Θεσσαλονίκη

Το Thessaloniki Wine Show επιστρέφει στη συμπρωτεύουσα και προσκαλεί άπαντες να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο του ελληνικού κρασιού.

Το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες, αν όχι στην κορυφαία, φάσεις της ιστορίας του, που χρονολογείται από το 2.500 π.Χ. Χρειάστηκε όμως να φτάσουμε στις πιο πρόσφατες δεκαετίες ώστε να υπάρξει, αρχικά, η σωστή αντιμετώπισή του και, έπειτα, η αναγνώριση του σε διεθνές επίπεδο. Και πράγματι, οι άνθρωποι που αποτελούν την κινητήριο δύναμη του χώρου ίσως να έχουν ανακαλύψει εκείνη τη μαγική φόρμουλα που θα έκανε ακόμη και τον Βάκχο να χαμογελά από ικανοποίηση παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα των τελευταίων ετών αλλά και τους παράγοντες που δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον. Στο γενικότερο πλαίσιο λοιπόν αυτό και με σκοπό να χαρίσει στον επισκέπτη ένα πρωτότυπο ταξίδι στον οινικό πλούτο της χώρας μας, το Thessaloniki Wine Show επιστρέφει με ασφάλεια στη συμπρωτεύουσα. 

Για δύο ημέρες στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης συναντιούνται με μοναδικό τρόπο η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών και οι καινούργιες τάσεις στην οινοποίηση, παρουσιάζοντας τους ποικίλους τρόπους απόλαυσης του κρασιού, τις νέες αγορές και τη διασκέδαση γύρω απ΄αυτό.

Το διαφορετικό οινικό show που εντυπωσίασε από την πρώτη του εμφάνιση, έρχεται φέτος με ακόμα περισσότερους εκθέτες και ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τόσο το διαρκώς αυξανόμενο οινόφιλο κοινό, όσο και τους επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers.

> Διάβασε ακόμη: Ελληνικό κρασί, 2022 μ.Χ.

Το διήμερο διοργανώνει η δημιουργική ομάδας της Circo Entertainment και του Wine Style, γνωστοί για την εμπεριστατωμένη γνώση και αγάπη τους για το κρασί και την εμπειρία τους σε πληθώρα επιτυχημένων projects. 

Στο Thessaloniki Wine Show πρωταγωνιστούν:

  • Πάνω από 90 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με ελληνικά κρασιά. 
  • Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα. 
  • Cocktails που αναδεικνύουν το ελληνικό κρασί, φτιαγμένα από τους κορυφαίους Bartenders και mixologists των δημοφιλέστερων  Cocktail Bars της Θεσσαλονίκης. 
  • Εναλλακτικά, Βιολογικά, Βιοδυναμικά και Vegan Κρασιά που έχουν επιλέξει, επιμεληθεί και θα παρουσιάσουν σε ειδικά διαμορφωμένο μπαρ, 2 από τους καλύτερους Έλληνες sommeliers, ο Αλέξανδρος Μπουζίκας και o Θεολόγος Πλακόπουλος.

 

Απαραίτητο συστατικό του THESSALONIKI WINE SHOW θα είναι και πάλι η πιο ευρηματική μουσική επένδυση που έχει γίνει ποτέ σε Wine Show. Cheers.

 


Info

Κυριακή 10 & Δευτέρα 11 Απριλίου, στην Αποθήκη Γ’, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης 
Ώρες: 12:00-20:00
Γενική είσοδος: Προπώληση στο viva.gr 10€, φοιτητικό 7€ | ταμείο 12€, φοιτητικό 10€

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.