Casa Dragones, η φινετσάτη πλευρά της τεκίλα

Η αγάπη για την τέχνη και τη λεπτομέρεια είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, στο ευγενές spirit brand από το San Miguel de Allende.

Tastemaker’s Top Tequila. Αυτός ακριβώς ήταν ο τίτλος που απέδωσε στην Casa Dragones Joven το Forbes, εκτιμώντας σε απόλυτο βαθμό το γευστικό προφίλ και την ποιότητα της περιορισμένης έκδοσης τεκίλα, σε μικρές παρτίδες από 100% Blue Agave.

Πρόκειται για μία ανεξάρτητη παραγωγή μικρών παρτίδων, με κάθε φιάλη να υπογράφεται με το χέρι και αριθμείται, κάτι που χαρακτηρίζει και τη δέσμευση για ποιότητα. Η αγάπη για την τέχνη και τη λεπτομέρεια είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί και στη μοναδική ποιότητα.

Brand με ξεχωριστή ιστορία, τεκίλα με ξεχωριστό χαρακτήρα

Η small batch τεκίλα ξεκίνησε την πορεία της το 2009, όταν η Μεξικανή businesswoman Bertha González Nieves -η πρώτη γυναίκα που πιστοποιήθηκε ως Maestra Tequilera- συνεργάστηκε με τον Αμερικανό επιχειρηματία Robert W. Pittman για τη δημιουργία της. 

Το όνομά της προέρχεται από το τμήμα του μεξικάνικου ιππικού Dragones από την περιοχή San Miguel de Allende, το οποίο υπό την καθοδήγηση του Ignacio Allende βοήθησε σημαντικά στον πόλεμο για την ανεξαρτησία του Μεξικού. Η έδρα του brand μάλιστα βρίσκεται στο San Miguel de Allende. 

Casa Dragones x3

Η Casa Dragones είναι μία τεκίλα από 100% μπλε αγαύη και υπηρετεί τρεις διαφορετικές εκφάνσεις του δημοφιλούς spirit: Συναντά λοιπόν κανείς την Casa Dragones Joven, την Casa Dragones Blanco και την Casa Dragones Añejo.

Η πρώτη είναι ένα blend από silver και extra aged tequila, που παλαιώνει σε νέα αμερικανικά δρύινα βαρέλια για 5 χρόνια, για μια πολύπλοκη και smooth γεύση. Έχει  πλούσιο μεταξένιο σώμα με λαμπερές αποχρώσεις λευκόχρυσου, που αποκαλύπτουν μία κομψή υφή στο ουρανίσκο.

Η σύνθεση της μύτης ψιθυρίζει διακριτικά λουλουδένιες νότες και εσπεριδοειδή με στοιχεία γλυκιάς, ψημένης αγαύης. Στη γεύση είναι απαλή και λεία με την κομψότητα της βανίλιας και τις νότες από καρυκεύματα, ισορροπημένα με τον υπαινιγμό του αχλαδιού. Έτσι, κλείνει με μία μακρά και ζωηρή επίγευση με τις νότες φουντουκιού.

Η Blanco από την πλευρά της είναι παρασκευασμένη για να προσδώσει την πραγματική ουσία της αγαύης μέσω μιας καινοτόμου διαδικασίας. Διακρίνεται για την απαλότητα της, το γεμάτο σώμα της με έντονες, κρυστάλλινες αποχρώσεις και καταλήγει σε ένα μπουκέτο από νότες γκρέιπφρουτ και πράσινου μήλου. Οι ημίγλυκες νότες αγαύης με νότες πιπεριού και γαρίφαλων επιβεβαιώνουν την εντυπωσιακή της κομψότητα και αρμονία.

Αναπτύσσει έτσι μια παλέτα γεύσεων σε ένα αυστηρά ενορχηστρωμένο παιχνίδι ισορροπίας με νότες αμυγδάλου και έντονη επίγευση Αξίζει να αναφερθεί πως κέρδισε τον τίτλο της "Best Blanco Tequila" από το Epicurious και  "Top Ten Blanco Tequila" από το Food + Wine. 

> Διάβασε ακόμη: 10 τεκίλες με διάσημους ιδιοκτήτες

Τέλος, η Casa Dragones Anejo επιτυγχάνει τον διακριτικό της χαρακτήρα αφού ωριμάζει σε δύο διαφορετικά βαρέλια, σε γαλλική δρυ και σε αμερικανική δρυ, το καθένα επιλεγμένο για τη δική του γεύση και χαρακτηριστικά.

Στο τέλος της διαδικασίας παλαίωσης, και τα δύο αποστάγματα από τα βαρέλια αναμιγνύονται για να δημιουργήσουν ένα μοναδικά smooth, γευστικό προφίλ γεμάτο αγαύη.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Casa Dragones είναι μία εξαιρετική τεκίλα για food pairing, με το γενικότερο προφίλ της να πλασιώνει άψογα πιάτα όπως σεβίτσε τόνου, μοσχαρίσιο ταρτάρ, λεμονάτο λαβράκι, rib-eye καθώς και γλυκά όπως τάρτες λεμονιού.

Casa Dragones, η φινετσάτη πλευρά της τεκίλα

 


* Στην Ελλάδα, η τεκίλα Casa Dragones εισάγεται από την Sky Spirits.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γιατί μεθάς πιο εύκολα στον ήλιο

Η επιστήμη έρχεται να επιβεβαίωσει έναν διάσημο αστικό μύθο.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Μία γιορτή του Gin στο Λοκάλι

Mία από τις ομορφότερες ταράτσες της πόλης υποδέχεται και φέτος τα Local Juniper Meetings.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πώς το ουίσκι κατάφερε να γίνει ο βασιλιάς των ποτών

Μία ιστορική αναδρομή που ξεκινά αρκετούς αιώνες πριν, περνά από ατέλειωτα χωράφια κριθαριού και σίκαλης, ξαποσταίνει σε δρύινα βαρέλια και καταλήγει στην απόλαυση της Παγκόσμιας Ημέρας Ουίσκι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Stoli Eco Bar, το πρώτο πράσινο μπαρ στην Ελλάδα

Την εμπειρία του πρώτου πράσινου bar στην Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι πάνω από 12.000 επισκέπτες του Taste of Athens.

5 επιλογές σε τεκίλα και cocktails για τη National Tequila Day

Η ημέρα που η τεκίλα έχει την τιμητική της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Σου δίνουμε τις κατάλληλες αφορμές για να γιορτάσεις κι εδώ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας