Casa Dragones, η φινετσάτη πλευρά της τεκίλα

Η αγάπη για την τέχνη και τη λεπτομέρεια είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, στο ευγενές spirit brand από το San Miguel de Allende.

Tastemaker’s Top Tequila. Αυτός ακριβώς ήταν ο τίτλος που απέδωσε στην Casa Dragones Joven το Forbes, εκτιμώντας σε απόλυτο βαθμό το γευστικό προφίλ και την ποιότητα της περιορισμένης έκδοσης τεκίλα, σε μικρές παρτίδες από 100% Blue Agave.

Πρόκειται για μία ανεξάρτητη παραγωγή μικρών παρτίδων, με κάθε φιάλη να υπογράφεται με το χέρι και αριθμείται, κάτι που χαρακτηρίζει και τη δέσμευση για ποιότητα. Η αγάπη για την τέχνη και τη λεπτομέρεια είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί και στη μοναδική ποιότητα.

Brand με ξεχωριστή ιστορία, τεκίλα με ξεχωριστό χαρακτήρα

Η small batch τεκίλα ξεκίνησε την πορεία της το 2009, όταν η Μεξικανή businesswoman Bertha González Nieves -η πρώτη γυναίκα που πιστοποιήθηκε ως Maestra Tequilera- συνεργάστηκε με τον Αμερικανό επιχειρηματία Robert W. Pittman για τη δημιουργία της. 

Το όνομά της προέρχεται από το τμήμα του μεξικάνικου ιππικού Dragones από την περιοχή San Miguel de Allende, το οποίο υπό την καθοδήγηση του Ignacio Allende βοήθησε σημαντικά στον πόλεμο για την ανεξαρτησία του Μεξικού. Η έδρα του brand μάλιστα βρίσκεται στο San Miguel de Allende. 

Casa Dragones x3

Η Casa Dragones είναι μία τεκίλα από 100% μπλε αγαύη και υπηρετεί τρεις διαφορετικές εκφάνσεις του δημοφιλούς spirit: Συναντά λοιπόν κανείς την Casa Dragones Joven, την Casa Dragones Blanco και την Casa Dragones Añejo.

Η πρώτη είναι ένα blend από silver και extra aged tequila, που παλαιώνει σε νέα αμερικανικά δρύινα βαρέλια για 5 χρόνια, για μια πολύπλοκη και smooth γεύση. Έχει  πλούσιο μεταξένιο σώμα με λαμπερές αποχρώσεις λευκόχρυσου, που αποκαλύπτουν μία κομψή υφή στο ουρανίσκο.

Η σύνθεση της μύτης ψιθυρίζει διακριτικά λουλουδένιες νότες και εσπεριδοειδή με στοιχεία γλυκιάς, ψημένης αγαύης. Στη γεύση είναι απαλή και λεία με την κομψότητα της βανίλιας και τις νότες από καρυκεύματα, ισορροπημένα με τον υπαινιγμό του αχλαδιού. Έτσι, κλείνει με μία μακρά και ζωηρή επίγευση με τις νότες φουντουκιού.

Η Blanco από την πλευρά της είναι παρασκευασμένη για να προσδώσει την πραγματική ουσία της αγαύης μέσω μιας καινοτόμου διαδικασίας. Διακρίνεται για την απαλότητα της, το γεμάτο σώμα της με έντονες, κρυστάλλινες αποχρώσεις και καταλήγει σε ένα μπουκέτο από νότες γκρέιπφρουτ και πράσινου μήλου. Οι ημίγλυκες νότες αγαύης με νότες πιπεριού και γαρίφαλων επιβεβαιώνουν την εντυπωσιακή της κομψότητα και αρμονία.

Αναπτύσσει έτσι μια παλέτα γεύσεων σε ένα αυστηρά ενορχηστρωμένο παιχνίδι ισορροπίας με νότες αμυγδάλου και έντονη επίγευση Αξίζει να αναφερθεί πως κέρδισε τον τίτλο της "Best Blanco Tequila" από το Epicurious και  "Top Ten Blanco Tequila" από το Food + Wine. 

> Διάβασε ακόμη: 10 τεκίλες με διάσημους ιδιοκτήτες

Τέλος, η Casa Dragones Anejo επιτυγχάνει τον διακριτικό της χαρακτήρα αφού ωριμάζει σε δύο διαφορετικά βαρέλια, σε γαλλική δρυ και σε αμερικανική δρυ, το καθένα επιλεγμένο για τη δική του γεύση και χαρακτηριστικά.

Στο τέλος της διαδικασίας παλαίωσης, και τα δύο αποστάγματα από τα βαρέλια αναμιγνύονται για να δημιουργήσουν ένα μοναδικά smooth, γευστικό προφίλ γεμάτο αγαύη.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Casa Dragones είναι μία εξαιρετική τεκίλα για food pairing, με το γενικότερο προφίλ της να πλασιώνει άψογα πιάτα όπως σεβίτσε τόνου, μοσχαρίσιο ταρτάρ, λεμονάτο λαβράκι, rib-eye καθώς και γλυκά όπως τάρτες λεμονιού.

Casa Dragones, η φινετσάτη πλευρά της τεκίλα

 


* Στην Ελλάδα, η τεκίλα Casa Dragones εισάγεται από την Sky Spirits.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.