Το Aegean Cocktails & Spirits Festival επιστρέφει

Τα ελληνικά αποστάγματα παίρνουν τη θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη με έναν τρόπο διαφορετικό, σύγχρονο, επίκαιρο και αγαπητό.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, ήταν μάλλον δύσκολο για κάποιον να φανταστεί τα ελληνικά (και όχι μόνο αυτά) cocktail bars να δημιουργούν νόστιμα κοκτέιλ με αποστάγματα από τον τόπο μας. Το ίδιο ασυνήθιστο όμως ήταν και το να θεωρείται η Αθήνα, μία από τις πιο ζωντανές πόλεις όσον αφορά τη μπαρ σκηνή, σε οικουμενικό επίπεδο. Ο κόσμος όμως προχωρά και εξελίσσεται. Το ίδιο συμβαίνει και στη σφαίρα του ποτού. Τα cocktails με ελληνικό twist είναι πια παντού, την ίδια στιγμή που η εγχώρια παραγωγή αποσταγμάτων, λικέρ, αναψυκτικών και κρασιού έχει φτάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Τόσο, που το motto το "think global, act local” φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Όλα τα παραπάνω συμπυκνώνονται σε ένα από τα πιο vibrant Φεστιβάλ, που δεν είναι άλλο από το Aegean Cocktails & Spirits Festival.

Το 3ο Aegean Cocktails & Spirits Festival φέρνει το ελληνικό απόσταγμα στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail και σε περιμένει στον χώρο του Φάρου, στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για να τα διαπιστώσεις και ο ίδιος. 

Το Σάββατο 4 Ιουνίου και για μία ολόκληρη ημέρα -από τις 16.00 έως τις 23.00- 17 κορυφαίοι παραγωγοί  θα στήσουν θα σερβίρουν cocktail με κάποιο ελληνικό twist. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής διαφορετικών αποσταγμάτων καθώς και η απαραίτητη ενημέρωση για τον τρόπο παραγωγής τους.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.