Το Aegean Cocktails & Spirits Festival επιστρέφει

Τα ελληνικά αποστάγματα παίρνουν τη θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη με έναν τρόπο διαφορετικό, σύγχρονο, επίκαιρο και αγαπητό.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, ήταν μάλλον δύσκολο για κάποιον να φανταστεί τα ελληνικά (και όχι μόνο αυτά) cocktail bars να δημιουργούν νόστιμα κοκτέιλ με αποστάγματα από τον τόπο μας. Το ίδιο ασυνήθιστο όμως ήταν και το να θεωρείται η Αθήνα, μία από τις πιο ζωντανές πόλεις όσον αφορά τη μπαρ σκηνή, σε οικουμενικό επίπεδο. Ο κόσμος όμως προχωρά και εξελίσσεται. Το ίδιο συμβαίνει και στη σφαίρα του ποτού. Τα cocktails με ελληνικό twist είναι πια παντού, την ίδια στιγμή που η εγχώρια παραγωγή αποσταγμάτων, λικέρ, αναψυκτικών και κρασιού έχει φτάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Τόσο, που το motto το "think global, act local” φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Όλα τα παραπάνω συμπυκνώνονται σε ένα από τα πιο vibrant Φεστιβάλ, που δεν είναι άλλο από το Aegean Cocktails & Spirits Festival.

Το 3ο Aegean Cocktails & Spirits Festival φέρνει το ελληνικό απόσταγμα στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail και σε περιμένει στον χώρο του Φάρου, στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για να τα διαπιστώσεις και ο ίδιος. 

Το Σάββατο 4 Ιουνίου και για μία ολόκληρη ημέρα -από τις 16.00 έως τις 23.00- 17 κορυφαίοι παραγωγοί  θα στήσουν θα σερβίρουν cocktail με κάποιο ελληνικό twist. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής διαφορετικών αποσταγμάτων καθώς και η απαραίτητη ενημέρωση για τον τρόπο παραγωγής τους.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες