Ένα βερμούτ για το τέλειο Negroni

To Carpano Antica Formula, το πρώτο βερμούτ στον κόσμο, αναβαθμίζει το κλασικά κομψό cocktail κάθε, μα κάθε, φορά.

Ήξερες ποιο είναι το πρώτο βερμούτ που φτιάχτηκε ποτέ; Ναι, πολύ πριν κάποιος σκεφτεί να το προσαρμόσει στο Negroni. Το Carpano Antica Formula είναι το αποτέλεσμα της αρχικής συνταγής του Benedetto Carpano, ο οποίος, πίσω στα τέλη του 18ου αιώνα, πάντρεψε μοσχάτο από το Πιεμόντε με πλούσια κρασιά από τη Νότια Ιταλία, μαζί με προσεκτικά επιλεγμένα βότανα βουνού. Τι κερδίζουν μέχρι σήμερα οι φίλοι των spirits από την ιδέα του σινιόρε Carpano; Ένα εξαιρετικά ποιοτικό βερμούτ, με μοναδικό μπουκέτο αρωμάτων και γευστικών χαρακτηριστικών, με αλάνθαστες νότες βανίλιας, συν μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα.

Ένα βερμούτ για το τέλειο Negroni

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η απόλαυσή του δεν περιορίζεται σε καμία των περιπτώσεων: Πίνεται κρύο σαν απεριτίφ, πίνεται μετά από ένα γεύμα σαν ντιτζεστίφ, πίνεται και σε cocktail όπως το Americano ή, ασφαλώς, το Negroni. Αξίζει να αναφερθεί πως το Carpano Antica Formula παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες και πωλείται σε φιάλες από φυσητό γυαλί.

 

Συνταγή για ένα perfect served Negroni

ΝΕΓΚΡΟΝΙ ΓΚΙΦ

 

Υλικά

  • 30ml Carpano Antica Formula
  • 30ml Gin
  • 30ml Italian Red liqueur bitter

 

Εκτέλεση

  1. Αναδεύουµε µε πάγο σε mixing glass.
  2. Σερβίρουµε σε ποτήρι old fashioned.
  3. Γαρνίρουµε µε φλούδα πορτοκαλιού.

 

 


Info

Το Carpano Antica Formula εισάγεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την Concepts ΑΕ για λογαριασμό της Fratelli Branca σε φιάλη του 1L και των 375 ml.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γιατί μεθάς πιο εύκολα στον ήλιο

Η επιστήμη έρχεται να επιβεβαίωσει έναν διάσημο αστικό μύθο.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Μία γιορτή του Gin στο Λοκάλι

Mία από τις ομορφότερες ταράτσες της πόλης υποδέχεται και φέτος τα Local Juniper Meetings.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πώς το ουίσκι κατάφερε να γίνει ο βασιλιάς των ποτών

Μία ιστορική αναδρομή που ξεκινά αρκετούς αιώνες πριν, περνά από ατέλειωτα χωράφια κριθαριού και σίκαλης, ξαποσταίνει σε δρύινα βαρέλια και καταλήγει στην απόλαυση της Παγκόσμιας Ημέρας Ουίσκι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Stoli Eco Bar, το πρώτο πράσινο μπαρ στην Ελλάδα

Την εμπειρία του πρώτου πράσινου bar στην Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι πάνω από 12.000 επισκέπτες του Taste of Athens.

5 επιλογές σε τεκίλα και cocktails για τη National Tequila Day

Η ημέρα που η τεκίλα έχει την τιμητική της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Σου δίνουμε τις κατάλληλες αφορμές για να γιορτάσεις κι εδώ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας