Ένα βερμούτ για το τέλειο Negroni

To Carpano Antica Formula, το πρώτο βερμούτ στον κόσμο, αναβαθμίζει το κλασικά κομψό cocktail κάθε, μα κάθε, φορά.

Ήξερες ποιο είναι το πρώτο βερμούτ που φτιάχτηκε ποτέ; Ναι, πολύ πριν κάποιος σκεφτεί να το προσαρμόσει στο Negroni. Το Carpano Antica Formula είναι το αποτέλεσμα της αρχικής συνταγής του Benedetto Carpano, ο οποίος, πίσω στα τέλη του 18ου αιώνα, πάντρεψε μοσχάτο από το Πιεμόντε με πλούσια κρασιά από τη Νότια Ιταλία, μαζί με προσεκτικά επιλεγμένα βότανα βουνού. Τι κερδίζουν μέχρι σήμερα οι φίλοι των spirits από την ιδέα του σινιόρε Carpano; Ένα εξαιρετικά ποιοτικό βερμούτ, με μοναδικό μπουκέτο αρωμάτων και γευστικών χαρακτηριστικών, με αλάνθαστες νότες βανίλιας, συν μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα.

Ένα βερμούτ για το τέλειο Negroni

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η απόλαυσή του δεν περιορίζεται σε καμία των περιπτώσεων: Πίνεται κρύο σαν απεριτίφ, πίνεται μετά από ένα γεύμα σαν ντιτζεστίφ, πίνεται και σε cocktail όπως το Americano ή, ασφαλώς, το Negroni. Αξίζει να αναφερθεί πως το Carpano Antica Formula παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες και πωλείται σε φιάλες από φυσητό γυαλί.

 

Συνταγή για ένα perfect served Negroni

ΝΕΓΚΡΟΝΙ ΓΚΙΦ

 

Υλικά

  • 30ml Carpano Antica Formula
  • 30ml Gin
  • 30ml Italian Red liqueur bitter

 

Εκτέλεση

  1. Αναδεύουµε µε πάγο σε mixing glass.
  2. Σερβίρουµε σε ποτήρι old fashioned.
  3. Γαρνίρουµε µε φλούδα πορτοκαλιού.

 

 


Info

Το Carpano Antica Formula εισάγεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την Concepts ΑΕ για λογαριασμό της Fratelli Branca σε φιάλη του 1L και των 375 ml.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.