Ο Manny Hinojosa σύστησε την tequila Cazadores στην Ελλάδα

Μάθε για την ιστορία της τεκίλας Cazadores και όχι μόνο.

Την περασμένη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στο bar restaurant Tekila, δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσει την αυθεντική γεύση του Μεξικού, την tequila  Cazadores, μέσα από τη συναρπαστική παρουσίαση του Manny Hinojosa (Μάνι Ινοχόσα), Global Brand Ambassador, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή το Athens Bar Show.

Οι καλεσμένοι σε αυτό το press event γνωριμίας με την  Cazadores, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κλασικά tequila cocktails (Paloma, Margarita & Cantarito), στην πιο αυθεντική τους εκδοχή, χάρη στην ξεχωριστή γεύση της tequila  Cazadores, που αγαπιέται πολύ από άκρη σ’ άκρη του Μεξικού. Τα cocktails συνόδευσαν λαχταριστά πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας, tacos, chili con carne και quesadillas.

Οι ρίζες 

Κάθε τόσο μπορείτε να βρείτε ένα μεγαλοπρεπές ελάφι να περιφέρεται στα χωράφια της μπλε αγαύης στην ορεινή πόλη Arandas στο Jalisco του Μεξικού.

Το 1922, ένας ντόπιος αγρότης, ο Don Jose Maria Bañuelos, επέλεξε το ελάφι, ένα σύμβολο για τα υψίπεδα του Jalisco, ως το τέλειο έμβλημα για τη νέα συνταγή του για μια απαλή, αλλά γευστική τεκίλα υψηλής ποιότητας, ανώτερη από το παραδοσιακό pulque που έπιναν τότε στις τοπικές καντίνες. Ονόμασε την τεκίλα του " Cazadores", δηλαδή "Οι κυνηγοί", μετά από τόσα χρόνια που πέρασε προσπαθώντας να βρει την τέλεια συνταγή για να μοιραστεί με την οικογένεια και τους φίλους του.

Ο Manny Hinojosa σύστησε την tequila Cazadores στην Ελλάδα

Το σπίτι της Tequila Cazadores 

Από αυτή τη συνταγή γεννήθηκε μια κοινότητα -ένα οικοσύστημα που τροφοδοτεί την πόλη Arandas, βαθιά στα υψίπεδα του Jalisco. Από τους jimadores στο χωράφι μέχρι τις taquerias που ταΐζουν τους ντόπιους εργάτες μετά από μια κουραστική μέρα στα χωράφια, όλοι οι άνθρωποι στο Los Altos παίζουν πολύτιμο ρόλο δημιουργώντας την τεκίλα με την υψηλότερη ποιότητα στον κόσμο, από 100% αγαύη.

Η Διαδικασία

Με πρώτη ύλη 100% μπλε αγαύη, η tequila  Cazadores απαιτεί μια διαδικασία παραγωγής επτά βημάτων, πλήρως βιώσιμη και με μηδενικά απόβλητα, συμπεριλαμβανομένης της διπλής απόσταξης, της διπλής ζύμωσης και της προσεκτικής διαδικασίας ωρίμανσης, υπό την άγρυπνη επίβλεψη του Maestro Tequilero. Και ενώ παραμένει πιστή στη πρωτότυπη συνταγή από το 1922, η σημερινή διαδικασία παραγωγής έχει εξελιχθεί ώστε να αντανακλά την αυξανόμενη ζήτηση για την tequila  Cazadores και τις προσπάθειες για την διασφάλιση μιας απόλυτα βιώσιμης λειτουργίας.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες