Όταν ο κόσμος του καφέ συναντά ένα εμβληματικό ουίσκι

Το The Macallan εμπνέεται από τον κόσμου του καφέ και παρουσιάζει τη νέα σειρά The Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 14 Δεκεμβρίου 2022

Το εμβληματικό The Macallan παρουσιάζει τη δεύτερη πολυαναμενόμενη κυκλοφορία από τη σειρά The Harmony Collection αντλώντας έμπνευση από τον αρωματικό κόσμο του καφέ. Η νέα, περιορισμένης κυκλοφορίας εμφιάλωση The Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica αποτελεί έναν έντονα γευστικό συνδυασμό από τα κλασσικά sherry βαρέλια The Macallan και συνδέει μοναδικά τον κόσμο του Premium Single Malt Whisky με τον υπέροχα πολύπλοκο κόσμο του καφέ.

Μία μοναδική, νέα εμφιάλωση

Ο Steven Bremner, Whisky Maker του Macallan, δημιούργησε αυτό το έντονα γευστικό whisky ώστε να συνδυάζεται άψογα με τις γευστικές νότες του καφέ.  Για το σκοπό αυτό, εστίασε στην ιδιαιτερότητα του καφέ Arabica, ενώ διεύρυνε τις γνώσεις του με masterclasses για τον καφέ, τα οποία πραγματοποίησαν καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου στο εμβληματικό αποστακτήριο του The Macallan στη Σκωτία.

Μαζί, εξερεύνησαν την ιδιαίτερη διαδρομή του καφέ από τη φυτεία στην κούπα, ξεδιπλώνοντας τη μοναδική διαδικασία και τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά του σε κάθε στάδιο.

Όταν ο κόσμος του καφέ συναντά ένα εμβληματικό ουίσκι

"Για τη δημιουργία της δεύτερης κυκλοφορία του The Harmony Collection που εμπνέεται από τον κόσμο του καφέ, αναζήτησα τις έντονες νότες που βρίσκουμε στα παραδοσιακά Ευρωπαϊκά βαρέλια Sherry του The Macallan, τα οποία αναδεικνύουν πλούσια και νόστιμα στοιχεία καφέ, ενώ με τα Αμερικάνικα βαρέλια Sherry προστέθηκαν πιο γλυκές και μαλακές νότες βανίλιας, για μια πιο ισορροπημένη γευστική εμπειρία", δήλωσε σχετικά ο Steven Bremner.

Πιστό στις αξίες του brand, το The Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις ανάγκες για βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία. Η συσκευασία του είναι αποτέλεσμα επαναχρησιμοποιημένων και ανακυκλωμένων υλικών, συμπεριλαμβανομένων και πραγματικών κόκκων καφέ.

The Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica 1

Η παρουσίαση της νέας εμφιάλωσης The Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στο The Macallan The Harmony Collection Experience Lounge, στο πλαίσιο του Athens Rum & Whisky Festival, στο χώρο του Amalias 36. 

Τη νέα εμφιάλωση και τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά της, παρουσίασε η  Άννα Μεταξά, The Macallan Brand Ambassador για την Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη. Μαζί της στην παρουσίαση και τη γευστική δοκιμή, που ενώνει τον κόσμο του whisky με αυτόν του καφέ, ήταν o Coffee Expert Coca-Cola HBC για την Ελλάδα και την Κύπρο, Στάθης Κορέμτας. 

The Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica 3

Tο γευστικό ταξίδι ξεκίνησε με μία αναδρομή στην ιστορία του καφέ και συνεχίστηκε με αξιολόγηση cupping, στην οποία οι παρευρισκόμενοι αξιολόγησαν τα γευστικά χαρακτηριστικά της εμφιάλωσης με άμεσο τρόπο. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.