Ένας αιώνας και κάτι Coca-Cola

Δέκα ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ξέραμε για την Coca-Cola.

Μπορεί η Coca-Cola να μην εφευρέθηκε σαν σήμερα αλλά σαν σήμερα και πιο συγκεκριμένα στις 12 Μαρτίου του 1894 σταμάτησε να σερβίρεται μόνο χύμα και διατέθηκε για πρώτη φορά σε γυάλινα μπουκάλια. Με αυτό το γεγονός ως αφορμή, είπαμε να εστιάσουμε σε δέκα λιγότερο γνωστά trivia που έχουν να κάνουν με το πιο διάσημο αναψυκτικό του κόσμου.

10 trivia για την Coca-Cola, που δεν είναι ευρέως γνωστά

1. Η Coca-Cola εφευρέθηκε από τον φαρμακοποιό John S. Pemberton, που είχε ως βάση του την Ατλάντα, το 1886. Το όνομά της, όμως, το εμπνεύστηκε ο λογιστής του, ο Frank Robinson, που δημιούργησε, επίσης, με τη μοναδική ρέουσα γραφή του, το λογότυπό της που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

2. Η Coca-Cola διατέθηκε πρώτη φορά στο εμπόριο ως τονωτικό για τα νεύρα που "ανακουφίζει από την εξάντληση". 

3. Οι πρώτες Coca-Colες (sic) που κυκλοφόρησαν στο εμπόριο περιείχαν κοκαΐνη (περίπου 9 χιλιοστόγραμμα ανά ποτήρι). Η κοκαΐνη αφαιρέθηκε από τη σύνθεση του αναψυκτικού το 1903.

4. Υπάρχουν μόνο δύο χώρες στον κόσμο που δεν θα βρεις πουθενά Coca-Cola: η Κούβα και η Βόρεια Κορέα.

5. Η The Coca-Cola Company παράγει τόσα πολλά διαφορετικά ροφήματα που αν έπινες ένα την ημέρα, θα σου έπαιρνε πάνω από εννέα χρόνια για να τα δοκιμάσεις όλα. Για την ακρίβεια, στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται περίπου 500 διαφορετικές ετικέτες που, συνολικά, παράγουν πάνω από 3.500 ροφήματα (αναψυκτικά, ενεργειακά ποτά, ροφήματα σόγιας κ.α.).

COCA-COLA iStock

6. Στη The Coca-Cola Company ανήκουν 20 μάρκες που καθεμία τους κάνει πωλήσεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως

7. Η αξία του brand Coca-Cola εκτιμάται στα 83,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

8. Λένε ότι η λέξη Coca-Cola είναι η δεύτερη πιο κατανοητή στον κόσμο, μετά το ΟΚ.

9. Οι Μεξικανοί είναι οι πιο φανατικοί καταναλωτές Coca-Colaς (sic) στον κόσμο. Κατά μέσο όρο, πίνουν 745 ποτήρια τον χρόνο, τη στιγμή που οι Αμερικανοί πίνουν μόνο 401.

10. Το 1985, η Coca-Cola έγινε το πρώτο αναψυκτικό στην Ιστορία που πήγε μέχρι το διάστημα

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.