Τα κρασιά του Πάσχα

Όλα όσα αξίζουν να μπουν στο ποτήρι σου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τα γιορτινά τραπέζια.

Με το Πάσχα να απέχει μόλις λίγες ημέρες, αξίζει να κάνεις -για να μη γράψω 'χρειάζεται' και φανώ υπερβολικός- μία οινική λίστα για τα νηστίσιμα γεύματα της Μεγάλης Εβδομάδας, τα 'κλασικά' της νύχτας της Ανάστασης όσο και του συνήθως εξαιρετικά πληθωρικού τραπεζιού του μεσημεριού της ίδιας ημέρας. Τα κρασιά του Πάσχα λοιπόν.

Οι προτάσεις του "α"

Tα κρασιά της Maison Castel

Τα κρασιά της Maison Castel αποκαλύπτουν τον ουσιαστικό χαρακτήρα κάθε terroir και κάθε ονομασίας, καθώς και την τυπικότητα των επιμέρους ποικιλιών. Επιδεικνύουν την ποικιλομορφία των πιο διάσημων οινοπαραγωγικών περιοχών της Γαλλίας - όπως του Bordeaux, της Προβηγκία, την κοιλάδα του Ροδανού και του Λίγηρα, χωρίς να ξεχνάμε φυσικά τη Βουργουνδία.

Στις ελληνικές οικογένειες, ένα γεύμα μετά τα μεσάνυχτα, σπάει τη νηστεία της Σαρακοστής με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Η απόλυτη οινική πρόκληση για να συνδυάσεις τόσο έντονα συστατικά σε οδηγεί στο Touraine Sauvignon Blanc. Το AOC Touraine είναι μια πολύ γνωστή ονομασία της οινοπαραγωγικής περιοχής της κοιλάδας του Λίγηρα, κοντά στα περίφημα κάστρα Chambord και Chenonceau. Το Sauvignon Blanc είναι το κυρίαρχο σταφύλι σε αυτήν την περιοχή. Η θαλάσσια επιρροή της περιοχής φέρνει φρεσκάδα και αρωματική ένταση στα κρασιά. Έντονα αρωματικό, λουλουδάτο και εξωτικό με νότες φρούτων και καλή φρεσκάδα για την απόλυτη ισορροπία.

H συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.