
Τα κρασιά του Πάσχα
Όλα όσα αξίζουν να μπουν στο ποτήρι σου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τα γιορτινά τραπέζια.
Με το Πάσχα να απέχει μόλις λίγες ημέρες, αξίζει να κάνεις -για να μη γράψω 'χρειάζεται' και φανώ υπερβολικός- μία οινική λίστα για τα νηστίσιμα γεύματα της Μεγάλης Εβδομάδας, τα 'κλασικά' της νύχτας της Ανάστασης όσο και του συνήθως εξαιρετικά πληθωρικού τραπεζιού του μεσημεριού της ίδιας ημέρας. Τα κρασιά του Πάσχα λοιπόν.
Οι προτάσεις του "α"
Tα κρασιά της Maison Castel
Τα κρασιά της Maison Castel αποκαλύπτουν τον ουσιαστικό χαρακτήρα κάθε terroir και κάθε ονομασίας, καθώς και την τυπικότητα των επιμέρους ποικιλιών. Επιδεικνύουν την ποικιλομορφία των πιο διάσημων οινοπαραγωγικών περιοχών της Γαλλίας - όπως του Bordeaux, της Προβηγκία, την κοιλάδα του Ροδανού και του Λίγηρα, χωρίς να ξεχνάμε φυσικά τη Βουργουνδία.
Στις ελληνικές οικογένειες, ένα γεύμα μετά τα μεσάνυχτα, σπάει τη νηστεία της Σαρακοστής με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Η απόλυτη οινική πρόκληση για να συνδυάσεις τόσο έντονα συστατικά σε οδηγεί στο Touraine Sauvignon Blanc. Το AOC Touraine είναι μια πολύ γνωστή ονομασία της οινοπαραγωγικής περιοχής της κοιλάδας του Λίγηρα, κοντά στα περίφημα κάστρα Chambord και Chenonceau. Το Sauvignon Blanc είναι το κυρίαρχο σταφύλι σε αυτήν την περιοχή. Η θαλάσσια επιρροή της περιοχής φέρνει φρεσκάδα και αρωματική ένταση στα κρασιά. Έντονα αρωματικό, λουλουδάτο και εξωτικό με νότες φρούτων και καλή φρεσκάδα για την απόλυτη ισορροπία.
H συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες