Ήξερες ότι το ουίσκι μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου;

5 λόγοι που κατά το Harvard το ουίσκι μπορεί να βοηθήσει σε μια σειρά από θέματα υγείας - υπό προϋποθέσεις φυσικά.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 27 Σεπτεμβρίου 2023

Όσοι αγαπάμε το ουίσκι, το έχουμε χρησιμοποιήσει για να χαλαρώσουμε κάποιο βράδυ που τα πράγματα δεν κύλησαν αρκετά καλά και η αλήθεια είναι ότι μας έχει βοηθήσει - προφανώς επειδή ήταν ένα ποτήρι και όχι παραπάνω. Τι θα έλεγες όμως αν οι ευεργετικές ιδιότητες του δημοφιλούς ποτού αποδεικνύονταν και επιστημονικά; 

Αρκετά επιστημονικά άρθρα, όπως το Alcohol: Balancing Risks and Benefits του Πανεπιστημίου του Harvard, έχουν αναλύσει ορισμένες από τις ευεργετικές ιδιότητες του ουίσκι για τον ανθρώπινο οργανισμό. Φυσικά, μόνο όταν αυτό καταναλώνεται με μέτρο.

Διάβασε παρακάτω τα θετικά σχόλια του Harvard για ένα από τα αγαπημένα μας ποτά.

5 καλοί λόγοι να αρχίσεις να πίνεις ουίσκι

  • 1. Είναι ιδανικό για δίαιτες. Είναι ένα από τα αλκοολούχα ποτά που περιέχουν πολύ λίγο νάτριο και είναι εντελώς χωρίς λιπαρά.
  • 2. Βοηθά στη βελτίωση της πέψης. Μία από τις ιδιότητες του ουίσκι είναι ότι διεγείρει τη δημιουργία του ενζύμου που είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία των πρωτεϊνών που προσλαμβάνουμε με τις τροφές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο δημοφιλές ως πεπτικό.
  • 3. Ρυθμίζει τον διαβήτη. Καθώς δεν περιέχει ζάχαρη ή υδατάνθρακες, αποτελεί ιδανικό σύμμαχο για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη.
  • 4. Βελτιώνει τον ύπνο και ηρεμεί τα νεύρα. Υπάρχουν μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι το να πίνεις ένα ποτήρι ουίσκι όταν έχεις άγχος ή νευρικότητα σε βοηθά να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς ήρεμα.
  • 5. Κι όμως, είναι αντιοξειδωτικό. Λόγω της μεγάλης ποσότητας ελλαγικού οξέος που περιέχει, αποτελεί μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων και καθίσταται ιδανικό για την καταπολέμηση της γήρανσης και την πρόληψη του καρκίνου.
     

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr