Η ρουμένια υπεροχή του Diplomatico

Όταν το πάθος για το ρούμι συνδυάζεται με μία γνήσια δέσμευση για ποιότητα, το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται μοναδικό.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 16 Δεκεμβρίου 2023

Στο γευστικό σύμπαν των fine spirits, λίγα brands είναι συνδεδεμένα με την αριστεία, με τον τρόπο που πλέκει αυτή τη σχέση το Diplomático. Βλέπεις, σε οποιαδήποτε λίστα περιέχει premium ρούμια, θα παρατηρήσεις να φιγουράρει το πολύ χαρακτηριστικό όνομα με την πλούσια ιστορία, τη σχολαστική διαδικασία παραγωγής και -ασφαλώς- την εξαιρετική γεύση.

Η ιστορία του Diplomático θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως μία φιέστα για τη γευστική κληρονομιά της Βενεζουέλας αλλά και της ίδιας της "τέχνης" που αφορά την παραγωγή ρουμιού.

Η ρουμένια υπεροχή του Diplomatico

Πίσω στο 1959, ο πολύ ριψοκίνδυνος και βαθιά παθιασμένος με το εν λόγω ποτό ευγενής Don Juancho Nieto Melendez, κατέληξε σε μία επιβλητική τοποθεσία στους πρόποδες των Άνδεων και αποφάσισε να δημιουργήσει εκεί ένα πρότυπο αποστακτήριο, με στόχο την παραγωγή ποιοτικών αποσταγμάτων.

Λίγα χρόνια πιο πριν, είχε ταξιδέψει σε δεκάδες άλλους τόπους, σε ένα διαρκές quest ανεύρεσης τρόπων παραγωγής του ποτού της χαράς - που ήταν άλλωστε και το αγαπημένο του. 

Η στρατηγική τοποθεσία του αποστακτηρίου του Don Juancho εξασφάλιζε, πέρα από το location ενός πανέμορφου τοπίου, το πολυποίκιλο κλίμα για την ανάπτυξη του ζαχαροκάλαμου και την παλαίωση του ρουμιού. Τα τελευταία, μαζί με την άριστη γνώση στη διαδικασία της απόσταξης, επισφράγιζαν εξαρχής -και συνεχίζουν να το κάνουν- μεγάλη πολυπλοκότητα και πρωτοτυπία.

Ρούμι Diplomatico 4

Ερχόμενοι στο σήμερα, δε μιλάμε απλά για ένα από τα πιο ισχυρά brands του χώρου των spirits αλλά για μία από τις μεγαλύτερες "σχολές" όσον αφορά το ρούμι σε οικουμενικό επίπεδο.

Από την απλούστερη εκδοχή του μέχρι τις premium εμφιαλώσεις του, φέρνει στο ποτήρι όλα εκείνα που κάνουν το Diplomático μοναδικό: Την τρομερά υψηλή ποιότητά του και το βενεζολάνικο attitude του.

Ρούμι Diplomatico 5

Ναυαρχίδα του αποστακτηρίου είναι το εξαιρετικά ισορροπημένο Diplomático Reserva Exclusiva, που μάλιστα καταφθάνει και σε μία εξαιρετική value for money τιμολογιακή σχέση.

Ήδη από τη σαγηνευτική του μύτη αντιλαμβάνεσαι τι παίζει, όταν οι νότες από σύνθετα αρώματα μελιού, φλούδας πορτοκαλιού, καραμέλας βουτύρου, κανέλας, σοκολάτας, καρυδιού, τζίντζερ και πράσινου πιπεριού γίνονται αισθητές.

Ρούμι Diplomatico 6

Τις διαδέχεται ένα γεμάτο πλην απαλό σώμα, γλυκό και πικάντικο, στο οποίο κυριαρχούν βελανιδιά και βανίλια, πριν καταλήξει σε ένα μακράς διαρκείας φινίρισμα.

Παράλληλα και συμπληρωματικά, το Diplomático τηρεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις του για τη βιωσιμότητα: Το αποστακτήριό του ήταν το πρώτο σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική που έλαβε πιστοποίηση ISO 14001 -ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης- πίσω στο 2009, ενώ η εταιρεία συνεργάζεται με ΜΚΟ και εμπειρογνώμονες για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών, σε θέματα που έχουν να κάνουν με το food waste και τη διαχείριση απορριμμάτων.

Ρούμι Diplomatico 7

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο λοιπόν για -χριστουγεννιάτικο ή μη- δώρο αυτή την περίοδο;

Απολαύστε Υπεύθυνα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr