Ένα limited-edition απόσταγμα για το φινάλε του 2023

Το Αγιονέρι - The Last Barrel Series 2023 κυκλοφορεί σε 924 συλλεκτικές αριθμημένες φιάλες από το τελευταίο βαρέλι της χρονιάς και είναι αντάξιο της τέχνης του Κώστα Τσιλιλή.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Δεκεμβρίου 2023

Ο αποσταγματοποιός Κώστας Τσιλιλής και η ομάδα του αποχαιρετούν το 2023 με την καθιερωμένη παράδοση του Αγιονέρι - The Last Barrel. Το τελευταίο βαρέλι της χρονιάς αποσφραγίστηκε και το τσίπουρο με το χρυσαφένιο χρώμα έρχεται σε μία ξεχωριστής αισθητικής συσκευασία, ως ένα πραγματικό έργο τέχνης που θα μαγέψει όλες τις αισθήσεις.

Η φετινή εκδοχή του Αγιονέρι – The Last Barrel αντλεί την έμπνευσή της από το ίδιο  το βαρέλι. Τη συλλεκτική κασετίνα κοσμούν διακριτικές σχεδιαστικές αναφορές σε αυτό ενώ το μαύρο και χρυσό χρώμα κυριαρχούν.

Ένα limited-edition απόσταγμα για το φινάλε του 2023

Κάθε μία από τις 924 συλλεκτικές φιάλες είναι χειρόγραφα αριθμημένη φέροντας την υπογραφή του δημιουργού - αποσταγματοποιού.  Κάθε μία κλείνει μέσα της ένα μοναδικό απόσταγμα που έχτισε τον εκλεπτυσμένο του χαρακτήρα παλαιώνοντας σε δρύινα βαρέλια ουίσκι από το νησί Islay της Σκωτίας.

Η ιστορία του The Last Barrel έχει τις ρίζες της αρκετά χρόνια πριν. Κάθε χρόνο, ο Κώστας Τσιλιλής συνήθιζε να ανοίγει το τελευταίο βαρέλι του έτους για να το μοιραστεί με αγαπημένους φίλους. Καθώς η παρέα μεγάλωνε και το Αγιονέρι αποκτούσε όλο και πιο πιστό κοινό, ο δημιουργός οραματίστηκε τη συλλεκτική σειρά του Αγιονέρι – The Last Barrel που μετρά ήδη 4 χρόνια.

Αγιονέρι - The Last Barrel Series 2023 2

"Η ανάγκη να μοιραστούμε κάτι τόσο δικό μας, κάτι τόσο ξεχωριστό, γεννήθηκε φυσικά και αβίαστα", λέει ο Κώστας Τσιλιλής, προσθέτοντας: "Με ενθουσιασμό συνεχίζουμε αυτήν την παράδοση που αντιπροσωπεύει όλη την αγάπη και το πάθος μας για την τέχνη της απόσταξης και τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του τσίπουρου. Ευχόμαστε και φέτος η συλλεκτική έκδοση του Αγιονέρι – The Last Barrel να χαρίσει σε εσάς και τους αγαπημένους σας απόλαυση και χαρά".

* Το Αγιονέρι είναι ένα τσίπουρο μικρής παραγωγής που αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη της περιοχής των Μετεώρων και, πριν την εμφιαλωση του, παλαιώνει για τουλάχιστον 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Ο φινετσάτος, βελούδινος και πλούσιος αρωματικός του χαρακτήρας το κάνει ιδανικό για συνδυασμούς με μεσογειακές γευστικές επιλογές – το ελληνικό τραπέζι υπήρξε άλλωστε η πηγή της έμπνευσής του – χωρίς, ωστόσο, να φοβάται να πάρει μέρος και σε πιο αναπάντεχους γαστρονομικούς συνδυασμούς.


Το προϊόν διανέμεται από την εταιρεία Β.Σ. Καρούλιας.

Απολαύστε υπεύθυνα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες