Monkey 47: Το μυστικό του Μέλανα Δρυμού

Κάπου ανάμεσα σε μύθους και ένα τερέν μοναδικής φυσικής ομορφιάς, η ουσία του Black Forest μοιάζει να χωρά σε μία φιάλη.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 20 Φεβρουαρίου 2024

Θεόρατα έλατα και καμαρωτές ερυθρελάτες δημιουργούν έναν βαθυπράσινο θόλο. Ένα μυστηριώδες τούνελ. Ακριβώς αυτό είναι το σκηνικό γύρω και πάνω από τους κεντρικούς δρόμους που ενώνουν την Φρανκφούρτη με την ευρύτερη περιοχή της Βάδης-Βυρτεμβέργης, στα νότια της Γερμανίας και στα σύνορα με την Ελβετία. 

Ένα επιβλητικά γοητευτικό μοτίβο που θα μπορούσε να έχει βγει μέσα από τις σελίδες των αδερφών Grimm και του J.R.R. Tolkien ή το τηλεοπτικό σύμπαν του -πάλαι ποτέ χιτ του Netflix- Dark

Στο ενδιάμεσο, παραδοσιακά χωριά και ξύλινα σπίτια, ρυάκια και ποτάμια, αρχαία κάστρα και ιδιόμορφοι ναοί φροντίζουν να γλυκάνουν το μάτι, που από ένα σημείο και έπειτα μαγνητίζεται από την απόκοσμη γοητεία-σύνθεση των βαθιών φυλλωμάτων με τις παρεμβαίνουσες αλλά όχι παρεμβατικές ακτίνες φωτός ανάμεσά τους. Καλώς ήρθες στον Μέλανα Δρυμό.

Όπως αναφέρει ο μύθος, το απειλητικό στο άκουσμά του όνομα προέκυψε από το γεγονός πως το φως του ήλιου δυσκολευόταν να προσπεράσει τα πανύψηλα δέντρα, με αποτέλεσμα οι δασικοί δρόμοι και μονοπάτια να παραμένουν στο σκοτάδι, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτή η εμβληματική περιοχή με την απίστευτη φύση λοιπόν δεν είναι απλά μία πινέζα στον όποιο χάρτη αλλά και ένας σπάνιος προορισμός, ειδικά για εκείνους τους discerning travelers που αναζητούν το διαφορετικό. Αλλά και μια παιδική χαρά για τους λάτρεις της φύσης, της περιπέτειας και των μοναδικών εμπειριών. 

Monkey 47: Το μυστικό του Μέλανα Δρυμού

Ακριβώς στο τερέν των τελευταίων -συνδυαστικά με εκείνο των μικρών απολαύσεων της ζωής- πατά και το Black Forest Distillery, στο Loßburg. Το σπίτι του super premium gin Monkey 47, που άνοιξε τη χαρακτηριστική σιδερένια πόρτα και μας υποδέχτηκε στους χώρους του για δύο ημέρες. 

Το gin του Μέλανα Δρυμού

Μας περίμεναν σε αυτό οι Axel Klubescheidt, Julian Langerstraat και Lennart Geist - οι άνθρωποι που τρέχουν τα του αρκευθούχου αποστάγματος δρώμενα εδώ. Πολύ πριν, πιο συγκεκριμένα τη δεκαετία του 1950, ήταν ο Montgomery Collins, διοικητής του Βρετανικού Ναυτικού και γιος διπλωμάτη, εκείνος που έθεσε τα θεμέλια για τα όσα θα ακολουθούσαν.

Το τζιν Monkey 47_3

Ο Collins, αφού εγκαταστάθηκε στον Μέλανα Δρυμό, ίδρυσε τον ξενώνα Zum Wilden Affen. Την "Άγρια Μαϊμού". Έχοντας προηγουμένως συμμετάσχει στην ανοικοδόμηση του μεταπολεμικού Βερολίνου, ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με το rebuild του Ζωολογικού Κήπου της πόλης όπου και ξεκίνησε να φροντίζει μία μικρή μαϊμού, τον Μαξ.

Αυτό για την περίπτωση που σου προκάλεσε απορίες η ονοματοδοσία του καταλύματός του κ. Collins.

Το τζιν Monkey 47_1

Όπου υπάρχουν Βρετανοί, υπάρχει και gin, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς και, πράγματι, ο Montgomery Collins είχε φροντίσει να εντάξει στο guesthouse του τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την παραγωγή του αγαπημένου του ποτού, που βαπτίστηκε από το προαναφερθέν ζωάκι.

Το τζιν Monkey 47_5

Αρκετά χρόνια μετά, ο Alexander Stein γοητεύεται από την ιστορία του Montgomery Collins, φέρνει ξανά στη ζωή την αρχική συνταγή και ιδρύει το Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin, αφού χρειάστηκε αρχικά να πειραματιστεί επιμόνως και λεπτομερώς, στην αναζήτηση της βοτανικά αλκοολικής και αλκοολικά βοτανικής τελειότητας. 

Πετυχαίνει να φτιάξει ένα προϊόν-διαμάντι, ένα τολμηρό super premium gin, που δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι άνοιξε το δρόμο για αντίστοιχου ύφους αποστάγματα, που μετά από αυτό καβάλησαν το κύμα.

Το τζιν Monkey 47_7

Κι ενώ τα περισσότερα gins διαθέτουν έντονα ξυλώδη αρώματα, το Monkey 47 μυρίζει σαν κάποιος να απόσταξε και να εμφιάλωσε ένα ολόκληρο δάσος. 

Βλέπεις, 47 διαφορετικά αρωματικά και βότανα (πολλά εκ των οποίων προερχόμενα από τον Μέλανα Δρυμό και την ευρύτερη περιοχή) περιπλέκονται για να δώσουν σε αυτό το funky ποτό με την ασύγκριτη πολυπλοκότητα και τη μοναδική ποιότητα, την ίδια στιγμή που ο εν λόγω προαναφερθέντας αριθμός μαρτυρά και τους αλκοολικούς του βαθμούς.

Το τζιν Monkey 47_4
Το τζιν Monkey 47_2

Γλυκό στη μύτη και μαλακό στη γεύση, με στόμα που τρέχει κάπου ανάμεσα σε ανθικές συνθέσεις, άρκευθο και τραγανές νότες εσπεριδοειδών, έλατο και ακακία, μαζί με πικρά φρούτα.

Όλα τα διαδέχεται μία μακρά και ισορροπημένη επίγευση.  Ενδείκνυται ως βάση για κλασικά ή και πιο εκκεντρικά cocktails αλλά σε καμία των περιπτώσεων δε χάνει τη γοητεία του μαζί με ένα καλό tonic water. Γι' αυτό άλλωστε είναι και ένα super premium gin.

Ακολούθησε το Esquire σε FacebookInstagram και Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr