Η σχέση του Dark με τον Νοστράδαμο

Πώς η δημοφιλής σειρά συνδέεται με τον μέγα αποκρυφιστή και μελλοντολόγο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Ιουνίου 2020

Το τέλος του κόσμου στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη έχει έρθει ουκ ολίγες φορές, δημιουργώντας κάποιους από τους πιο αμφιλεγόμενους και δημοφιλείς ήρωες της pop κουλτούρας και εξαιρετικά ενδιαφέροντα sagas. Στην πραγματική ζωή από την άλλη, το φινάλε των πάντων υποτίθεται ότι θα ερχόταν το 2000 ή το 2012. Τελικά, τόσο οι afficionados του περιβόητου "Προβλήματος του 2000" όσο και εκείνοι της προφητείας των Μάγιας πήγαν κουβά. Προχωράμε. 

Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής το 2020 μας έχει κάνει να πιστέψουμε ότι θα πρέπει σύντομα να αποχαιρετήσουμε, όλοι μας, τον μάταιο τούτο κόσμο, με την εγγύτητα μίας πιθανής Αποκάλυψης να μην περιορίζεται απλά σε ενδείξεις. Μέσα σε όλα αυτά, στις 27 Ιουνίου, κάνει πρεμιέρα ο τρίτος και τελευταίος κύκλος του Dark στο Netflix. Οι Baran bo Odar και Jantje Friese κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα σκοτεινό sci fi θρίλερ, με την συνηθισμένη εξαιρετική αισθητική των ευρωπαϊκών σειρών και δομή που θυμίζει γρίφο για πολύ δυνατούς λύτες. Οι δύο πρώτες σεζόν ήταν γεμάτες αγωνία και ανατροπές, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στα νέα επεισόδια, που θα σηματοδοτήσουν το τέλος της - και πολύ πιθανόν και του ίδιου του πλανήτη σε αυτήν. Τι σχέση όμως μπορεί να έχει το περίεργο timeline του Dark με τις προφητείες του Νοστράδαμου; 

Σύμφωνα με μία θεωρία του τελευταίου, η 28η Ιουνίου (μία ημέρα μετά την πρεμιέρα του Dark) είναι ένα σημείο καμπής για την ύπαρξη των πάντων. Δεν υπάρχει κάποιο σενάριο για πυρηνική καταστροφή, κάποια νέα θανατηφόρα πανδημία ή οτιδήποτε σχετικό. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία ωστόσο ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας θα ευθυγραμμιστούν. Το γεγονός "ευθύνεται" για πολλές ολοκληρωτικές καταστροφές στον κόσμο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της λογοτεχνίας, οπότε καλό θα είναι να έχουμε όλοι τον νου μας. Όχι ότι θα βοηθήσει κάτι τέτοιο. 


Διάβασε ακόμη για την ελληνοβρετανική σειρά Sins of Solitude που γυρίστηκε στη καραντίνα, τις καλύτερες σειρές μυστηρίου στο Netflix, το Hellraiser που γίνεται σειρά από το HBO και το τέλος του La Casa de Papel σύμφωνα με τον El Profesor.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Tv

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το σκάνδαλο του Dominic Cummings γίνεται σειρά από το BBC

Το δεξί χέρι του Boris Johnson παραβίασε την καραντίνα για να ταξιδέψει εν μέσω της πανδημικής κρίσης.

Ο David Lynch μόλις επανακυκλοφόρησε σειρά μυστηρίου του 2002

To πρώτο επεισόδιο του Rabbits είναι ήδη διαθέσιμο.