Η σχέση του Dark με τον Νοστράδαμο

Πώς η δημοφιλής σειρά συνδέεται με τον μέγα αποκρυφιστή και μελλοντολόγο.

Το τέλος του κόσμου στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη έχει έρθει ουκ ολίγες φορές, δημιουργώντας κάποιους από τους πιο αμφιλεγόμενους και δημοφιλείς ήρωες της pop κουλτούρας και εξαιρετικά ενδιαφέροντα sagas. Στην πραγματική ζωή από την άλλη, το φινάλε των πάντων υποτίθεται ότι θα ερχόταν το 2000 ή το 2012. Τελικά, τόσο οι afficionados του περιβόητου "Προβλήματος του 2000" όσο και εκείνοι της προφητείας των Μάγιας πήγαν κουβά. Προχωράμε. 

Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής το 2020 μας έχει κάνει να πιστέψουμε ότι θα πρέπει σύντομα να αποχαιρετήσουμε, όλοι μας, τον μάταιο τούτο κόσμο, με την εγγύτητα μίας πιθανής Αποκάλυψης να μην περιορίζεται απλά σε ενδείξεις. Μέσα σε όλα αυτά, στις 27 Ιουνίου, κάνει πρεμιέρα ο τρίτος και τελευταίος κύκλος του Dark στο Netflix. Οι Baran bo Odar και Jantje Friese κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα σκοτεινό sci fi θρίλερ, με την συνηθισμένη εξαιρετική αισθητική των ευρωπαϊκών σειρών και δομή που θυμίζει γρίφο για πολύ δυνατούς λύτες. Οι δύο πρώτες σεζόν ήταν γεμάτες αγωνία και ανατροπές, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στα νέα επεισόδια, που θα σηματοδοτήσουν το τέλος της - και πολύ πιθανόν και του ίδιου του πλανήτη σε αυτήν. Τι σχέση όμως μπορεί να έχει το περίεργο timeline του Dark με τις προφητείες του Νοστράδαμου; 

Σύμφωνα με μία θεωρία του τελευταίου, η 28η Ιουνίου (μία ημέρα μετά την πρεμιέρα του Dark) είναι ένα σημείο καμπής για την ύπαρξη των πάντων. Δεν υπάρχει κάποιο σενάριο για πυρηνική καταστροφή, κάποια νέα θανατηφόρα πανδημία ή οτιδήποτε σχετικό. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία ωστόσο ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας θα ευθυγραμμιστούν. Το γεγονός "ευθύνεται" για πολλές ολοκληρωτικές καταστροφές στον κόσμο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της λογοτεχνίας, οπότε καλό θα είναι να έχουμε όλοι τον νου μας. Όχι ότι θα βοηθήσει κάτι τέτοιο. 


Διάβασε ακόμη για την ελληνοβρετανική σειρά Sins of Solitude που γυρίστηκε στη καραντίνα, τις καλύτερες σειρές μυστηρίου στο Netflix, το Hellraiser που γίνεται σειρά από το HBO και το τέλος του La Casa de Papel σύμφωνα με τον El Profesor.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.