Όταν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης συνάντησε το Jameson Black Barrel

Η δημιουργική συνεργασία δύο κορυφαίων πλευρών.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 21 Φεβρουαρίου 2024

Από τη μία, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του και ένας από τους πιο επιδραστικούς Έλληνες πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες της εποχής μας. Από την άλλη, το κορυφαίο ιρλανδικό ουίσκι Jameson, που ταξιδεύει το Iρλανδέζικο πνεύμα σε πάνω από 120 χώρες, συνεχίζοντας την παράδοση που καθιέρωσε από το 1780 ο John Jameson και η  super-premium έκφρασή, το Jameson Black Barrel.

Μία συνεργασία χωρίς προηγούμενο που δύσκολα θα περίμενε κανείς αλλά μοιάζει τόσο ταιριαστή, δεδομένου πως πρόκειται για κορυφές στο χώρο τους. Ωστόσο, η ταύτιση προχωρά πολύ πιο μακριά: Η έμπνευση, ο πειραματισμός, η επιλογή των σωστών συστατικών, είναι αυτά που κάνουν ένα ποιοτικό whiskey και μια δυνατή ταινία. Και όλα αυτά έως την ώρα της κρίσης, ως την τελική "απόσταξη": το τελικό χειροκρότημα του κοινού. 

Κάποιες φορές, όταν το όραμα του δημιουργού αναλαμβάνει τα ηνία, το αποτέλεσμα πηγάζει αβίαστα. Όμως ακόμα και όταν κάτι πάει λάθος, το Jameson Black Barrel και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης συμφωνούν και πάλι: σημασία έχει να αποδέχεσαι τις ανατροπές, γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε κάτι σπουδαίο.

Μια συνεργασία-μίγμα δύο μοναδικών κόσμων, φαινομενικά μακρινών αλλά στην πραγματικότητα τόσο κοντινών. Φτιαγμένα για όσους αναζητούν και εκτιμούν την ποιότητα στη δημιουργία. Το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό που θέλεις να το μοιραστείς με όλους. 

Δες όλη την ιστορία εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες