Άσχημα νέα: Τελειώνει το Ιρλανδέζικο ουίσκι

Ώρα για στοκάρισμα κάβας.

Το ιρλανδέζικο ουίσκι αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα από τα δημοφιλέστερα trends στο χώρο του ποτού και όχι άδικα. Αυτό όμως τελικά φαίνεται πως δεν έχει μόνο θετικό αντίκτυπο, καθώς -όπως κατά καιρούς έχει συμβεί με την τεκίλα αλλά και άλλα αποστάγματα- μάλλον ξεμένουμε από irish whiskey.

Αυτό επιβεβαιώνει και ο "πατέρας" της επανάστασης του ιρλανδέζικου ουίσκι, John Teeling, με δηλώσεις του στους Irish Times. "Σύντομα θα υπάρχει έλλειψη. Το ουίσκι που φτιάχνουμε τώρα δεν μπορεί να βγει στην αγορά μέσα στα επόμενα 7 χρόνια. Αν η ζήτηση συνεχιστεί με τους ίδιους υψηλούς ρυθμούς θα υπάρχει πρόβλημα" τόνισε ο Teeling, που μαζί με τους γιους του Jack και Stephen, συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση που τους θέλει να φτιάχνουν ουίσκι (το ομώνυμο) από το 1782.

Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει πως η Ιρλανδία δεν διαθέτει πλέον μεγάλα αποθέματα, κάτι που σε συνδυασμό με τη ζήτηση προκαλεί το πρόβλημα.

Ότι παλαιώνει αυτή τη στιγμή στα βαρέλια του νησιού, θα μπορεί να βγει στην αγορά μετά από τουλάχιστον 6 με 7 χρόνια, την ίδια στιγμή που οι ψαγμένοι πότες του κόσμου τούτου το θέλουν εδώ και τώρα στο ποτήρι τους.

Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για το ιαπωνικό ουίσκι. Πριν λίγους μήνες η Suntory ανακοίνωσε πως αποσύρει από τα ράφια τα καλύτερα παλαιωμένα ουίσκι της, όπως το εξαιρετικό Hibiki 17, ενώ από τις αρχές του 2016 υπάρχουν ανησυχητικές τάσεις και για τα παλαιωμένα σκοτσέζικα.

Δεν μπορούμε λοιπόν παρά να κάνουμε υπομονή, βρίσκοντας εναλλακτικές. Όπως ας πούμε το gin tonic.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες