Λένε πως αυτές είναι οι 10 καλύτερες τεκίλες του πλανήτη

10.000 tequila drinkers και experts τις έβαλαν κάτω, τις αξιολόγησαν και κατέληξαν

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 23 Ιουνίου 2018

Υπάρχει κάτι μυστηριώδες όσον αφορά την τεκίλα, τόσο που την κάνει να μοιάζει εντελώς διαφορετική από άλλα ποτά όπως το ουίσκι ή η βότκα. Τα αποστάγματα αγαύης κερδίζουν συνεχώς φίλους και το Ranker ζήτησε από τους φίλους του ποτού να ψηφίσουν την κορυφαία τεκίλα του πλανήτη. Ορίστε τα αποτελέσματα.

Cazadores

Λένε πως αυτές είναι οι 10 καλύτερες τεκίλες του πλανήτη

Ένα από τα πιο παλιά και αναγνωρίσιμα brands στον κόσμο, με συνταγή που έχει τις ρίζες της πίσω στο 1922. Το απόσταγμα μπλε αγαύης υπόκειται σε 2 ζυμώσεις και διπλή απόσταξη και ωριμάζει σε μικρά δρύινα βαρέλια.

Casa Noble

ΤΕΚΙΛΕΣ 2

H Casa Noble παράγει μια πολύ νόστιμη (και πιστοποιημένη ως βιολογική) σειρά από τεκίλες. Όλα της τα προϊόντα είναι εξαιρετικής ποιότητας αλλά ξεχωρίζει η Jóven με την πληρέστατη γεύση της και η Crystal με τη σχεδόν αλμυρή απόδοση του αλκοόλ.

Tres Generaciones

ΤΕΚΙΛΕΣ 3

Το premium ποτό που παράγεται στην Tequila είναι τριπλής απόσταξης και όπως μαρτυρά και το όνομά της είναι το προϊόν τριών γενεών της οικογένειας Sauza. Ξεχωρίζει για την απαλή γεύση της.

Corralejo Reposado

​​​​​​​
ΤΕΚΙΛΕΣ 6

Μόνο τυχαίο δεν είναι που οι τεκίλες της Corralejo έχουν διαχρονικά σαρώσει πλήθος βραβείων. Κάτι απολύτως λογικό, αρκεί να γευθείς τις πολυδιάστατες γευστικές νότες της και θα καταλάβεις.

Milagro

​​​​​​​
ΤΕΚΙΛΕΣ 4

Τριπλά αποσταγμένη και εξαιρετικά ήπια τεκίλα, που παρά τα πολύ στιλάτα μπουκάλια της είναι πιστή σε παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής. Η blanco αποτελεί ενδεχομένως την κορυφαία για cocktail μαργαρίτας.

Cabo Wabo

​​​​​​​
ΤΕΚΙΛΕΣ 5

Ο lead singer των Van Halen, Sammy Hagar, παρασκεύαζε από το 1996 αυτή την premium τεκίλα (πριν τελικά πουλήσει τις μετοχές του στην Campari το 2010). Το έκανε όμως με το ίδιο μεράκι που κάνει μουσική και το αποτέλεσμα φυσικά και είναι καταπληκτικό.

1800 Tequila

​​​​​​​
ΤΕΚΙΛΕΣ 7

Το 1800 είναι η χρονιά που δημιουργήθηκε η πρώτη πραγματική premium τεκίλα και για πάνω από 200 χρόνια η εταιρεία που "βαφτίστηκε" από την χρονολογία συνεχίζει να ακολουθεί τη συνταγή της επιτυχίας.

Herradura

​​​​​​​
ΤΕΚΙΛΕΣ 8

Παράγεται συνεχώς από το 1870 και έχει βρει τον τρόπο να διατηρεί συνεχώς την ποιότητα της. Η Herradura εισήγαγε την κατηγορία Reposado το 1974.

Patron Anejo

​​​​​​​
ΤΕΚΙΛΕΣ 9

Παράγεται από το 1989 και θεωρείται ένα από τα πιο ποιοτικά ποτά του πλανήτη. Η γεύση σε όλα τα προϊόντα της Patron είναι υψίστης ποιότητας, προερχόμενη από παραδοσιακές τεχνικές.

Don Julio 1942

ΤΕΚΙΛΕΣ 10

Η extra-Añejo (υπερπαλαιωμένη) της Don Julio θα σου θυμίσει ένα πολύ εκλεπτυσμένο κονιάκ, με έντονη τη γεύση των μπαχαρικών, κάποιες νότες καραμέλας και αίσθηση τροπικών φρούτων.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Bars

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τελειώνει όντως το gin;

Καινούρια συμφορά βρήκε την ανθρωπότητα.