Στην Παταγονία μόλις έφτιαξαν δικό τους ποτό και το ονόμασαν Träkál

Δεν είναι ουίσκι, δεν είναι gin, αλλά ένα ολόφρεσκο spirit που αφήνει υποσχέσεις.

H Σκωτία έχει το ουίσκι, το Μεξικό την τεκίλα και η Παταγονία το Träkál. Ενδεχομένως, δεν έχεις ακούσει ποτέ για το ποτό, το όνομα του οποίου μεταφράζεται ως "ο πρώτος πολεμιστής που πέφτει στη μάχη".

Πρόκειται για μια τολμηρή και ολοκαίνουρια κατηγορία ποτού που δημιούργησε ο Sebastian Gomez Camorino μαζί με μια παρέα από backpackers που μαγεύτηκαν από τη γοητεία της Παταγονίας.

Στην Παταγονία μόλις έφτιαξαν δικό τους ποτό και το ονόμασαν Träkál

Ο Αργεντίνος πρώην τραπεζικός υπάλληλος (μαζί με τον co-founder Ben Long) ασχολείται αποκλειστικά τα 4 τελευταία χρόνια με την παραγωγή του Träkál, ως ο master distiller του στο αποστακτήριό του, στο Osorno της Χιλής.

Η γεύση του είναι κάτι ανάμεσα σε ουίσκι και gin (42% ΑΒV), με αρκετή γλυκύτητα και απαλό τελείωμα, ενώ το άρωμά του είναι περισσότερο βοτανικό. Είναι προϊόν τριπλής απόσταξης και φτιάχνεται μεταξύ άλλων από μήλα και αχλάδια, μούρα και έναν συνδυασμό βοτάνων, όλα από την περιοχή της Παταγονίας.

ΤΡΑΚΑΛ 2

Πίνεται σκέτο ή με πάγο, όπως ένα καλό ουίσκι, ενώ αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε cocktail, ο Camorino τονίζει πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές όπως το gin.

ΤΡΑΚΑΛ 1

Προς το παρόν, το Träkál μπορεί να βρεθεί μόνο στην Χιλή και στο Colorado, με τα μελλοντικά σχέδια του brand να ετοιμάζουν άμεσο λανσάρισμα και σε πιο εμπορικές περιοχές των ΗΠΑ όπως η California και η Florida.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες