Στην Παταγονία μόλις έφτιαξαν δικό τους ποτό και το ονόμασαν Träkál

Δεν είναι ουίσκι, δεν είναι gin, αλλά ένα ολόφρεσκο spirit που αφήνει υποσχέσεις.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 14 Ιουνίου 2018

H Σκωτία έχει το ουίσκι, το Μεξικό την τεκίλα και η Παταγονία το Träkál. Ενδεχομένως, δεν έχεις ακούσει ποτέ για το ποτό, το όνομα του οποίου μεταφράζεται ως "ο πρώτος πολεμιστής που πέφτει στη μάχη".

Πρόκειται για μια τολμηρή και ολοκαίνουρια κατηγορία ποτού που δημιούργησε ο Sebastian Gomez Camorino μαζί με μια παρέα από backpackers που μαγεύτηκαν από τη γοητεία της Παταγονίας.

Στην Παταγονία μόλις έφτιαξαν δικό τους ποτό και το ονόμασαν Träkál

Ο Αργεντίνος πρώην τραπεζικός υπάλληλος (μαζί με τον co-founder Ben Long) ασχολείται αποκλειστικά τα 4 τελευταία χρόνια με την παραγωγή του Träkál, ως ο master distiller του στο αποστακτήριό του, στο Osorno της Χιλής.

Η γεύση του είναι κάτι ανάμεσα σε ουίσκι και gin (42% ΑΒV), με αρκετή γλυκύτητα και απαλό τελείωμα, ενώ το άρωμά του είναι περισσότερο βοτανικό. Είναι προϊόν τριπλής απόσταξης και φτιάχνεται μεταξύ άλλων από μήλα και αχλάδια, μούρα και έναν συνδυασμό βοτάνων, όλα από την περιοχή της Παταγονίας.

ΤΡΑΚΑΛ 2

Πίνεται σκέτο ή με πάγο, όπως ένα καλό ουίσκι, ενώ αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε cocktail, ο Camorino τονίζει πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές όπως το gin.

ΤΡΑΚΑΛ 1

Προς το παρόν, το Träkál μπορεί να βρεθεί μόνο στην Χιλή και στο Colorado, με τα μελλοντικά σχέδια του brand να ετοιμάζουν άμεσο λανσάρισμα και σε πιο εμπορικές περιοχές των ΗΠΑ όπως η California και η Florida.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ποτό

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το Sazerac και 4 υπέροχοι τρόποι για να το απογειώσεις

Πώς θα αναβαθμίσεις το ιστορικό cocktail.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το σκοτσέζικο ουίσκι

Πώς θα ευχαριστιέσαι στο απόλυτο, το αγαπημένο σου ποτό.