
Λίγη τεκίλα κάθε μέρα, τελικά κάνει καλό
Δεν το λέμε εμείς, το λέει η επιστήμη - τονίζοντας ότι πρέπει να απολαμβάνουμε υπεύθυνα και με μέτρο.
Αν και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι επιβλαβής, η τεκίλα σε μέτριες ποσότητες μπορεί να προσφέρει οφέλη, χάρη στην περιεκτικότητά της σε ινουλίνη, μια διαλυτή ίνα που προάγει την πέψη και διεγείρει την παραγωγή γαστρικών οξέων, διευκολύνοντας την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
Και ποια είναι τα οφέλη της τεκίλας σε καθημερινή βάση; Όλα όσα έχουμε συγκεντρωμένα παρακάτω.
Βελτιώνει την πέψη
Η ινουλίνη που υπάρχει στην τεκίλα διεγείρει την παραγωγή γαστρικών οξέων, τα οποία διευκολύνουν την επεξεργασία και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, προάγοντας ένα υγιές πεπτικό σύστημα.
Είναι πηγή πρεβιοτικών
Η αγαύη, το φυτό βάσης για την τεκίλα, περιέχει ινουλίνη, ένα πρεβιοτικό που προάγει την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων στο έντερο, βελτιώνοντας την υγεία του πεπτικού συστήματος.
Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
Η τεκίλα, που παρασκευάζεται από αγαύη, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι μπορεί να έχει μικρότερη επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα από άλλες αλκοόλες.
Είναι χαλαρωτική
Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, όπως η τεκίλα, μπορεί να έχει χαλαρωτικό αποτέλεσμα, κάτι που βοηθά στη μείωση του άγχους προάγοντας μια κατάσταση χαλάρωσης που συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες