Οι Metallica βγάζουν το δικό τους ουίσκι που ωριμάζει μετά μουσικής

Headbanging από την πρώτη γουλιά.

Η μουσική των Metallica πλέον χωρά στο ποτήρι σου, χάρη στο καινοτόμο ουίσκι που λανσάρει η δημοφιλής μπάντα. 

Το Blackened, που βαφτίστηκε από το ομώνυμο κομμάτι του 1989, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του συγκροτήματος από το Λος Άντζελες με τον master distiller Dave Pickerell. Πρόκειται για ένα blend από bourbon και rye ουίσκι.

Αυτό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει, σύμφωνα με τους ίδιους τους Metallica, είναι πως δεν πρόκειται για ένα απλό ουίσκι. Σε κάθε βαρέλι μέσα στο οποίο ωριμάζει το ποτό εφαρμόζεται το σύστημα Black Noise, που "βομβαρδίζει" το ουίσκι με μπόλικα ντεσιμπέλ από προσεκτικά επιλεγμένες λίστες τραγουδιών της μπάντας. Όπως αναφέρεται στο επίσημο site του Blackened το σύστημα ήχου σφυρηλατεί το ουίσκι και το βοηθά να προσλαμβάνει εντονότερες τις νότες του ξύλου του βαρελιού, που δίνουν ξεχωριστή υφή και γεύση σε αυτό, παραμένοντας ωστόσο πιστό στην αρχική συνταγή.

Μέχρι τώρα, το Blackened είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ (με τιμή $43) αλλά όλοι πιστεύουν ότι μετά την επερχόμενη περιoδεία των Metallica, θα κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες.

"Η διαφοροποίηση στην τελική διαδικασία το κάνει να ξεχωρίζει. Οι ήχοι αναδεύουν τα μόρια του ουίσκι στον πυρήνα τους, με αποτέλεσμα αυτό να δουλεύεται καλύτερα στο βαρέλι. Τα στοιχεία γεύσης είναι εντονότερα" αναφέρει ο Pickerell. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες