Boss Hog V: Το sequel του κορυφαίου ουίσκι για το 2017 κυκλοφορεί σε φέρετρο

Η WhistlePig λανσάρει το νέο της rye ουίσκι, το οποίο είναι γεμάτο ιδιαίτερα αρώματα και ακόμη πιο ιδιαίτερες ιστορίες.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Σεπτεμβρίου 2018

Σε περίπτωση που δεν είχες ακούσει ποτέ γι' αυτήν (που είναι και το πιθανότερο αν δεν ασχολείσαι εκτενώς με τον κόσμο των spirits), η WhistlePig είναι μία ομάδα φανατικών του ουίσκι που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ και τον Καναδά και φτιάχνει μερικά από τα πιο ιδιαίτερα rye του πλανήτη, παρότι το αποστακτήριό της στο Vermont ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις το 2007. 

Σε συνεργασία με τον Dave Pickerell (ο master distiller που φτιάχνει και το ουίσκι των Metallica) κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο του καλύτερου ουίσκι και κορυφαίο rye της Αμερικής  στον διαγωνισμό San Francisco World Spirits με το Boss Hog IV: The Black Prince. Κάποιοι δεν δίστασαν να το χαρακτηρίσουν και σαν το κορυφαίο ουίσκι σε όλο τον πλανήτη για το 2017.

Φέτος λοιπόν, ήρθε η ώρα για τη συνέχεια του άκρως ενδιαφέροντος rye ουίσκι. Ο διάδοχος ονομάζεται The Boss Hog V: The Spirit of Mauve, είναι ένα straight rye 13 ετών και το όνομά του είναι ένας συνδυασμός από τον "κακό" της δημοφιλούς σειράς The Dukes of Hazzard (που υποδυόταν ο Sorrell Booke) και του κατοικίδιου γουρουνιού του Pickerell, Mauve, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Γι' αυτόν το λόγο άλλωστε το κουτί του ποτού έχει σχήμα φέρετρου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WhistlePig Rye Whiskey (@whistlepigwhiskey) on

"Το rye ουίσκι είναι εξαιρετικά πικάντικο και πολύπλοκο. Υπήρξαν κάποια μυστικά που ακολουθήσαμε στην παραγωγή της σίκαλης, που αποδείχθηκε υψηλότατης ποιότητας και κάναμε έντονη προσπάθεια να μειώσουμε την επίδραση της τανίνης (σ.σ. προκύπτει από τα λιπίδια και τα αρωματικά συστατικά του ξύλου του βαρελιού και επηρεάζουν τη γεύση) στο τελικό προϊόν. Επίσης, πετύχαμε την ισορροπία ανάμεσα στο πικάντικο σώμα και τις νότες καραμέλας, αμέσως μόλις βγήκε από το βαρέλι" αναφέρει ο Pickerell, που προτείνει σε όποιον αποκτήσει σύντομα μία τέτοια φιάλη να το δοκιμάσει αυστηρά σκέτο. 

Η 5η εκδοχή του brand Boss Hog είναι ένα μοναδικό blend γλυκών και πικάντικων γεύσεων, με εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στην αμερικάνικη σχολή και την γαλλική πολυπλοκότητα των αποσταγμάτων. Στην μύτη βγάζει μήλο, τζίντζερ και πιπέρι μαζί με καραμέλα και μπαχαρικά, στο στόμα προστίθεται η αίσθηση του maple syrup και των αχλαδιών, ενώ στην επίγευση μένουν οι φρουτώδεις γεύσεις, με ολίγη από βελανιδιά (από το βαρέλι).

Η τιμή του Boss Hog V δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά ο προκάτοχός του τιμολογείται στα περίπου $500/ φιάλη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.