
Boss Hog V: Το sequel του κορυφαίου ουίσκι για το 2017 κυκλοφορεί σε φέρετρο
Η WhistlePig λανσάρει το νέο της rye ουίσκι, το οποίο είναι γεμάτο ιδιαίτερα αρώματα και ακόμη πιο ιδιαίτερες ιστορίες.

Σε περίπτωση που δεν είχες ακούσει ποτέ γι' αυτήν (που είναι και το πιθανότερο αν δεν ασχολείσαι εκτενώς με τον κόσμο των spirits), η WhistlePig είναι μία ομάδα φανατικών του ουίσκι που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ και τον Καναδά και φτιάχνει μερικά από τα πιο ιδιαίτερα rye του πλανήτη, παρότι το αποστακτήριό της στο Vermont ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις το 2007.
Σε συνεργασία με τον Dave Pickerell (ο master distiller που φτιάχνει και το ουίσκι των Metallica) κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο του καλύτερου ουίσκι και κορυφαίο rye της Αμερικής στον διαγωνισμό San Francisco World Spirits με το Boss Hog IV: The Black Prince. Κάποιοι δεν δίστασαν να το χαρακτηρίσουν και σαν το κορυφαίο ουίσκι σε όλο τον πλανήτη για το 2017.
Φέτος λοιπόν, ήρθε η ώρα για τη συνέχεια του άκρως ενδιαφέροντος rye ουίσκι. Ο διάδοχος ονομάζεται The Boss Hog V: The Spirit of Mauve, είναι ένα straight rye 13 ετών και το όνομά του είναι ένας συνδυασμός από τον "κακό" της δημοφιλούς σειράς The Dukes of Hazzard (που υποδυόταν ο Sorrell Booke) και του κατοικίδιου γουρουνιού του Pickerell, Mauve, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Γι' αυτόν το λόγο άλλωστε το κουτί του ποτού έχει σχήμα φέρετρου.
"Το rye ουίσκι είναι εξαιρετικά πικάντικο και πολύπλοκο. Υπήρξαν κάποια μυστικά που ακολουθήσαμε στην παραγωγή της σίκαλης, που αποδείχθηκε υψηλότατης ποιότητας και κάναμε έντονη προσπάθεια να μειώσουμε την επίδραση της τανίνης (σ.σ. προκύπτει από τα λιπίδια και τα αρωματικά συστατικά του ξύλου του βαρελιού και επηρεάζουν τη γεύση) στο τελικό προϊόν. Επίσης, πετύχαμε την ισορροπία ανάμεσα στο πικάντικο σώμα και τις νότες καραμέλας, αμέσως μόλις βγήκε από το βαρέλι" αναφέρει ο Pickerell, που προτείνει σε όποιον αποκτήσει σύντομα μία τέτοια φιάλη να το δοκιμάσει αυστηρά σκέτο.
Η 5η εκδοχή του brand Boss Hog είναι ένα μοναδικό blend γλυκών και πικάντικων γεύσεων, με εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στην αμερικάνικη σχολή και την γαλλική πολυπλοκότητα των αποσταγμάτων. Στην μύτη βγάζει μήλο, τζίντζερ και πιπέρι μαζί με καραμέλα και μπαχαρικά, στο στόμα προστίθεται η αίσθηση του maple syrup και των αχλαδιών, ενώ στην επίγευση μένουν οι φρουτώδεις γεύσεις, με ολίγη από βελανιδιά (από το βαρέλι).
Η τιμή του Boss Hog V δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά ο προκάτοχός του τιμολογείται στα περίπου $500/ φιάλη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες