
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Μόλις ανακοινώθηκε το σημαντικότερο οινικό διήμερο της χρονιάς όσον αφορά στον μοναδικό στον κόσμο σαντορινιό αμπελώνα, αφού η Selene Vedema 2025 επιστρέφει στους υποβλητικούς χώρους του Selene Restaurant στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου.
Ο εμβληματικός πλέον θεσμός, "Selene Vedema”, δίνει ραντεβού με τους απανταχού οινόφιλους για ακόμη μία χρονιά στο νησί του ηφαιστείου, ενώ παρουσιάζεται ακόμη πιο ανανεωμένος, με νέα βιωματικά wine masterclasses, σπάνιες ετικέτες από την Σαντορίνη και τον κόσμο, παγκοσμίου βεληνεκούς επίτιμους καλεσμένους και φυσικά μοναδικά γαστρονομικά δρώμενα με αύρα από αστέρια Michelin, μεταξύ των οποίων και το Wine Legends Dinner σε συνεργασία με τα Château d'Yquem και Château Cheval Blanc.

Για ακόμη μία χρονιά από το συναρπαστικό παζλ δεν θα μπορούσε να λείπει και το καλλιτεχνικό στοιχείο, το οποίο φέτος εκπροσωπείται μέσα από τη φιλοξενία της έκθεσης γλυπτικής "Θεραπεύοντας το Χάσμα" του καταξιωμένου εικαστικού Γιώργου Κυπρή υπό την επιμέλεια της Gallery Mati.
Πιο συγκεκριμένα, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη Σαντορίνη, όπου "οι θρύλοι θα σερβίρονται στα ποτήρια μας και θα γευτούμε την ίδια την ιστορία", όπως πολύ περιγραφικά αντανακλά ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης. H Selene Vedema 2025 θα ξεδιπλωθεί σε δύο ημέρες γιορτής του κρασιού, της δεξιοτεχνίας και του terroir.
Πάντοτε σε συνεργασία και υπό την επιμέλεια του Γιάννη Καρακάση MW, το μαγικό αυτό διήμερο ταξίδι θα περιλαμβάνει φυσικά το Vedema Grand Tasting, την ολοήμερη έκθεση των καλύτερων κρασιών του τοπικού αμπελώνα από τους ίδιους τους παραγωγούς τους, αλλά και δύο βιωματικά masterclasses. Το πρώτο, "Argyros Vertical – Cuvée Monsignori & Cuvée Evdemon”, αποτελεί μία σπάνια κάθετη γευσιγνωσία σε συνεργασία με το Κτήμα Αργυρός και το δεύτερο, "Santorini vs the World”, θα είναι μία τολμηρή συγκριτική γευσιγνωσία μεταξύ των καλύτερων Ασύρτικων του νησιού και κορυφαίων διεθνών ετικετών-ορόσημων του παγκόσμιου αμπελώνα.

Επίσης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό 4-Hands Dinner, κατά το οποίο οι βραβευμένοι με αστέρια Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι και Γιώργος Παπαζαχαρίας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, προσφέροντας μία γαστρονομική εμπειρία που συγκεράζει τις τοπικές γεύσεις με τις πιο σύγχρονες τεχνικές.
Τέλος, η κορύφωση της Selene Vedema 2025 έρχεται μέσα από το πολυαναμενόμενο Wine Legends Dinner, παρουσία του ίδιου του Pierre Lurton, επικεφαλής των σπουδαίων Château d'Yquem και Château Cheval Blanc. Κατά τη διάρκεια αυτού του σπάνιου δείπνου οι εκλεκτοί καλεσμένοι θα δοκιμάσουν vintages των Château d’Yquem, Ygrec, και Château Cheval Blanc, συνδυασμένα με αριστοτεχνικά πιάτα από τον Michelin-starred Executive Chef του Ομίλου Katikies, Έκτορα Μποτρίνι, και την ομάδα του.
Η Selene Vedema 2025 αποτελεί μία ωδή στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κρασιού, όπου η Σαντορίνη συναντά τον κόσμο σε έναν διάλογο γεμάτο βάθος, κομψότητα και διαχρονική ιστορία.

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων καλλιτεχνικών εκθέσεων φωτογραφίας και ζωγραφικής που φιλοξενήθηκαν στο πλαίσιο της Selene Vedema, φέτος η διοργάνωση εμπλουτίζει εκ νέου το πολιτιστικό της αποτύπωμα, με την έκθεση γλυπτικής "Θεραπεύοντας το Χάσμα" του γνωστού γλύπτη Γιώργου Κυπρή, υπό την επιμέλεια της Gallery Mati.
Έτσι η Selene Vedema 2025 θα φιλοξενεί την ιδιαίτερη αυτή έκθεση στο υποβλητικό μεσαιωνικό πέρασμα του εστιατορίου Selene, μέσα από έργα τα οποία φέρνουν τον άνθρωπο πιο κοντά με το φυσικό στοιχείο. Η έκθεση, υπό την επιμέλεια της Gallery Mati, που θα διαρκέσει από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου, φιλοξενεί επιλεγμένα έργα του σημαντικού εικαστικού, του οποίου το συνολικό έργο έχει βοηθήσει σημαντικά στη διαμόρφωση της πορείας της σύγχρονης τέχνης στη Σαντορίνη.
Η Selene Vedema τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

ΧΟΡΗΓΟΙ:
Platinum Sponsors: Τράπεζα Πειραιώς, Trinity Wines
Gold Sponsors: Poniros Jewellery, Spanos Luxury Collection, Vita Epsilon, Amvyx, Classic Vacations
Silver Sponsors: RIEDEL, Nespresso, Smart Move, Portioli, ΝΤΕΜΟΣ Cash and Carry, Κάβα Φουστέρης
Χορηγοί επικοινωνίας:
CNN Greece, Σαντορίνη FM 106.4
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου
WINE MASTERCLASSES
- Argyros Vertical – Cuvée Monsignori & Cuvée Evdemon
Με τον Γιάννη Καρακάση MW & τον Ματθαίο Αργυρό
Το Κτήμα Αργυρού αποτελεί έναν από τους αδιαμφισβήτητους ηγέτες της Σαντορίνης, διαμορφώνοντας την ταυτότητα του νησιού στον κόσμο του κρασιού. Αυτή η σπάνια κάθετη δοκιμή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψετε όλες τις χρονιές για δύο από τα πιο εμβληματικά κρασιά του, το Cuvée Monsignori και το Cuvée Evdemon. Ένα ταξίδι στον χρόνο, στον τόπο και στο όραμα, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Καρακάση MW και του Ματθαίου Αργυρού.
Χώρος: Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ
Ώρα: 13:30-15:00
- Santorini vs the World
Με τον Γιάννη Καρακάση MW
Μετά την εντυπωσιακή επιτυχία των προηγούμενων masterclass, όπως το Assyrtiko vs Riesling και το Assyrtiko vs Burgundy, ο Γιάννης Καρακάσης MW επιστρέφει με μια νέα τυφλή αναμέτρηση. Έξι κορυφαία κρασιά Ασύρτικου από τη Σαντορίνη τίθενται αντιμέτωπα με έξι εμβληματικές ετικέτες από τον διεθνή αμπελώνα. Μπορείτε να τα ξεχωρίσετε; Μια εμπειρία γεμάτη εκπλήξεις και ανακαλύψεις γύρω από τη δυναμική του Ασύρτικου.
Χώρος: Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ
Ώρα: 17:00-18:30
4-HANDS DINNER
Η Selene Vedema 2025 παρουσιάζει υπερήφανα ένα μοναδικό 4-Hands Dinner που έρχεται να ενώσει δύο οραματιστές Michelin-starred chefs – τον Έκτορα Μποτρίνι, Executive Chef του Ομίλου Katikies και τον Γιώργο Παπαζαχαρία, την πανίσχυρη δύναμη πίσω από το Delta Restaurant, το μοναδικό 2άστερο εστιατόριο της χώρας μας. Στο υποβλητικό σκηνικό του Katikies Garden οι επισκέπτες θα βιώσουν ένα τολμηρό και αρμονικό γευστικό ταξίδι, όπου η δημιουργικότητα, η εντοπιότητα και η τεχνική αριστεία ενώνονται σε μία αξιομνημόνευτη γιορτή της σύγχρονης γαστρονομίας.
Χώρος: Selene Restaurant
Ώρα: 19:00
Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου
VEDEMA GRAND TASTING
Η έκθεση των κρασιών της Σαντορίνης από τους ίδιους τους παραγωγούς τους στην εμβληματική Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ.
Χώρος: Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ
Ώρα: 12:00-18:00
WINE LEGENDS DINNER
Château d’Yquem, Ygrec & Cheval Blanc
Το απόλυτο δείπνο της χρονιάς – ίσως και της δεκαετίας. Μια ανεπανάληπτη βραδιά, όπου διαφορετικές χρονιές των Château d’Yquem, Ygrec και Cheval Blanc παρουσιάζονται από τον ίδιο τον Pierre Lurton και τον Γιάννη Καρακάση MW. Συνοδεύονται από ένα μοναδικό μενού υψηλής γαστρονομίας του Executive Chef του Ομίλου Katikies Έκτορα Μποτρίνι. Μια βραδιά που συνδυάζει την αριστεία του κρασιού με τη μαγεία της γεύσης.
Χώρος: Selene Restaurant
Ώρα: 19:00
Info: https://selene.gr/
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες