Η πιο πολύτιμη σαμπάνια του κόσμου και πού θα την βρεις

Μόλις 9 cuvées από το 1976 μέχρι σήμερα, με το κάθε μπουκάλι να κοστολογείται από €130.00- €150.000.

Είναι μία από τις σπανιότερες και πιο πολύτιμες σαμπάνιες του πλανήτη (μόλις 9 cuvées έχουν παραχθεί από το 1976). Φέρει δικαιωματικά τον τίτλο Rare και σύντομα θα υπάρξει και έκθεση που θα είναι αφιερωμένη σε αυτήν: Στις 24 Δεκεμβρίου, στον χώρο εκθέσεων του Galeries Lafayette στο Παρίσι.

Η πιο πολύτιμη σαμπάνια του κόσμου και πού θα την βρεις

Αλλά πριν από αυτό, λίγη ιστορία. Το 1783, ο Pierre Heidsiek είχε προσφέρει στην τότε βασίλισσα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα μια συλλεκτική σαμπάνια, η δοκιμή της οποίας απαθανατίστηκε μάλιστα σε πίνακα ζωγραφικής. 102 χρόνια μετά και για να γιορτάσουν την επέτειο της συγκεκριμένης σαμπάνιας, ο οίκος Piper-Heidsieck σε συνεργασία με τον Pierre-Karl Fabergé, έναν από τους μεγαλύτερους Ρώσους χρυσοχόους, κοσμηματοποιούς και σχεδιαστές διακοσμητικών μικροτεχνημάτων, κυκλοφόρησαν την Cuvée du Centanaire, μια σειρά από σαμπάνιες που οι φιάλες του ήταν διακοσμημένες με χρυσό. 

ΣΑΜΠΑΝΙΑ 2

Το 1976, για το πρώτο του Millésime (προϊόν συγκεκριμένης εσοδείας που περιλαμβάνεται όμως στις κορυφαίες των αμπελώνων του κάθε οίκου και συνοδεύεται από χρονολογία), ο οίκος Piper-Heidsieck στράφηκε στην Van Cleef & Arpels για να διακοσμήσει τα μπουκάλια με χρυσό και διαμάντια. Τότε ουσιαστικά δημιουργήθηκε η Rare, μια σπάνια σαμπάνια που έκτοτε παράγεται σε πολύ περιορισμένες φιάλες και σε πολύ συγκεκριμένες χρονιές. Ο διάσημος chef de cave Régis Camus βρίσκεται πίσω από την Millésime των cuvées των τελευταίων 20 ετών.

ΣΑΜΠΑΝΙΑ 3

Όλα τα cuvées (1979, 1985, 1988, 1990, 1998, 1999, 2002, 2007) έχουν δώσει εξαιρετικά προϊόντα, όμως αυτό του 1997, στο οποίο παράχθηκαν 1000 magnums (μπουκάλια του 1,5 λίτρου) σχεδόν μυστικά από τον Camus, θεωρείται το πιο ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί ποτέ μέχρι τώρα οι φιάλες δεν βγήκαν στην κυκλοφορία. Η πρώτη ουσιαστικά παρουσίασή τους (κάποιων εξ' αυτών) θα γίνει στο Galeries Lafayette. Την διακόσμηση των μπουκαλιών έχει αναλάβει ο οίκος Mellerio, που είναι από τους παλαιότερους του πλανήτη, φτιάχνοντας κοσμήματα από το 1613 και είχε μεταξύ άλλων πελάτισσα και την Μαρία Αντουανέτα. 

ΣΑΜΠΑΝΙΑ 4

Όποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει κάποια από τις φιάλες της Rare θα πρέπει να πληρώσει από €130.000- €150.000, αναλόγως της ποσότητας του χρυσού και των πολύτιμων πετρών που θα στολίζουν τη φιάλη. Μάλιστα, κάθε λεπτομέρεια πάνω σε αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά και ως καρφίτσα ή κόσμημα. Αν με κάποιο τρόπο καταφέρεις και βρεθείς στο Galeries Lafayette εκείνη την ημέρα, ίσως να σταθείς τυχερός και να δοκιμάσεις ένα ποτήρι, καθώς κατά την διάρκεια της έκθεσης θα είναι ανοιχτό το μπαρ και θα σερβίρει από τις 18.00 μέχρι τις 20.00.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.