6 ξεχωριστά ουίσκι για το χριστουγεννιάτικο μπαρ του σπιτιού σου

Με αυτές τις φιάλες θα περάσεις χαρούμενα Χριστούγεννα και χρυσή Πρωτοχρονιά.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 14 Δεκεμβρίου 2018

Καπνιστές νότες και βελανιδιά, άρωμα φρούτων και βανίλιες, ώριμες έως καταπραϋντικές επιδράσεις και ένα σωρό ακόμη στοιχεία επιβεβαιώνουν το αυτονόητο: Ο βασιλιάς των ποτών είναι και ο βασιλιάς των Χριστουγέννων.  Δεν χωρά αμφιβολία πως αν ένα -και μόνο ένα- ποτό είναι συνδεδεμένο με τις εορταστικές ημέρες που ακολουθούν, αυτό δεν είναι άλλο από το ουίσκι.

Εμείς σου προτείνουμε 6 συνοδοιπόρους που θα δώσουν άλλη γεύση στις ημέρες αλλά κυρίως τις νύχτες των γιορτών.

Johnnie Walker Blender’s Batch Sweet Peat

6 ξεχωριστά ουίσκι για το χριστουγεννιάτικο μπαρ του σπιτιού σου

Η διαρκής επιθυμία για εξέλιξη της απόλαυσης αλλά και το πνεύμα πειραματισμού του οίκου Johnnie Walker, τον οδήγησε σε ένα ακόμη εξαιρετικό εκπρόσωπο της συλλογής Johnnie Walker Blenders’ Batch, που δημιουργήθηκε μετά από αρκετές δοκιμές και περιλαμβάνει malts από όλες τις περιοχές της Σκωτίας, συμπεριλαμβανομένου του Cardhu από το Speyside, του Caol Ila στο Islay και του κρεμώδους ουίσκι Cameronbridge. Το Johnnie Walker Blender’s Batch Sweet Peat έχει τη χαρακτηριστική αίσθηση τύρφης που ξεχωρίζει στο Johnnie Walker Black Label, με έντονες γλυκές νότες και καπνιστό χαρακτήρα. 

Mortlach 12 Years Old

MORTLACH ΟΥΙΣΚΙ 12 ΕΤΩΝ

Tο πρώτο νόμιμο αποστακτήριο ουίσκι που ιδρύθηκε το 1823 στο Dufftown της Σκωτίας, συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας να αποτελεί πρότυπο. Οι ιδρυτές του George Cowie και Dr. Alexander Mitchell Cowie (γιος του George) δημιούργησαν ένα ξεχωριστό και κομψό ουίσκι που φέρει τη σφραγίδα του Speyside. Έχοντας ωριμάσει σε βαρέλια sherry, διαθέτει δυνατό σώμα και πολυπλοκότητα, με νότες αποξηραμένων φρούτων και ζουμερών μούρων, όντας ταυτόχρονα ισορροπημένο και με μακρά επίγευση.

White Walker by Johnnie Walker

WHITE WALKER BY JOHNNIE WALKER

Το νέο Scotch που έρχεται πέρα από το Τείχος, με την εντυπωσιακή φιάλη σε αποχρώσεις του μπλε και του λευκού, είναι ένας νόστιμος φόρος τιμής στην ενδεχομένως δημοφιλέστερη τηλεοπτική σειρά της εποχής μας. Αλλά ταυτόχρονα και ένα πολύ αξιόλογο ουίσκι, στην καρδιά του οποίου βρίσκονται τα single malt whiskies Cardhu και Clynelish (διόλου τυχαία, ένα από τα βορειότερα αποστακτήρια της Σκωτίας). Νότες καραμέλας και βανίλιας, φρέσκων κόκκινων μούρων και μια αίσθηση φρούτων οπωρώνων αποτελούν τη γευστική του σύνθεση. 

Cardhu Single Malt Scotch Whisky

CARDHU GENEROSITY KIT

Το εκλεκτό, κλασικό κι αγαπημένο single malt με την απαλή, σχεδόν μεταξένια γεύση και τις γλυκές αναφορές βανίλιας σε τέλεια ισορροπία με το φρουτώδη χαρακτήρα του. Μάλιστα, για τις ημέρες των γιορτών η ομάδα Cellier προσφέρει το Cardhu Single Malt Scotch Whisky, σε μια ξεχωριστή πρόταση δώρου, το Cardhu Generosity Kit (σε περιορισμένη ποσότητα), που περιλαμβάνει τη φιάλη καθώς και τρεις επιλογές διακοσμητικών αντικειμένων.

Roe & Co

ROE & CO ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΟΥΙΣΚΙ

Το νέο premium blended ιρλανδικό ουίσκι ονομάστηκε προς τιμήν του George Roe -ενός εκ των πρωτοπόρων της χρυσής εποχής του Irish Whiskey τον 19ο αιώνα. Είναι ένα απολαυστικά αρωματικό και αξιοσημείωτα ολοκληρωμένο ποτό, με νότες απαλών μπαχαρικών και γλυκιάς ζάχαρης με ζεστά στοιχεία βανίλιας.

Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen

JOHNNIE WALKER BLUE LABEL GHOST AND RARE PORT ELLEN

Το δεύτερο blended whisky που προέρχεται από σπάνια αποθέματα του Johnnie Walker Blue Label. Και όταν λέμε σπάνια, εννοούμε αναντικατάστατα ουίσκι από αποστακτήρια-"φαντάσματα". Ο Master Blender Jim Beveridge έχει επιλέξει σπάνια malt και grain whiskies, το στίγμα των οποίων είναι σαφές σε κάθε γουλιά του Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare Port Ellen θα είναι διαθέσιμο από 17/12 στην Ελλάδα και σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.