Η σπανιότερη και πιο ακριβή συλλογή από ιαπωνικά ουίσκι βγαίνει σε δημοπρασία

Και ναι, κοστίζει μία περιουσία.

Ο οίκος δημοπρασιών Bonhams διαθέτει προς πώληση την πιο σπάνια και ακριβή συλλογή από ιαπωνικά ουίσκι της ιστορίας. Συγκεκριμένα, στις 16 Αυγούστου, στο Fine & Rare Wine and Whiskey auction στο Χονγκ Κονγκ, 54 φιάλες από τη σειρά Hanyu Ichiro Full Card θα αναζητήσουν νέο κελάρι. Το αποστακτήριο Hanyu, ένα από τα πιο γνωστά της Ιαπωνίας διαχρονικά, ιδρύθηκε από τον Isouji Akuto το 1947 και έχει κλείσει από το 2000, κάτι που καθιστά αρκετά σπάνια τα εναπομείναντα από αυτό μπουκάλια.

Η σπανιότερη και πιο ακριβή συλλογή από ιαπωνικά ουίσκι βγαίνει σε δημοπρασία

Ο εγγονός του Isouji Akuto, Ichiro, αξιοποίησε περίπου 400 βαρέλια από premium ουίσκι δημιουργώντας και εμφιαλώνοντας τη συγκεκριμένη σειρά. Κάθε φιάλη της εν λόγω σειράς αντιστοιχεί και σε ένα φύλλο της τράπουλας, έχοντας το δικό του ξεχωριστό γευστικό προφίλ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πλέον μόλις 4 τέτοιες εναπομείνασες σειρές σε όλο τον πλανήτη, αλλά καμία ολοκληρωμένη, με τις φιάλες να πωλούνται συνήθως μόνες τους σε δημοπρασίες. 

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους η τιμή της συλλογής αναμένεται να ξεπεράσει τις €685.000, συνδυαστικά με το γεγονός ότι πρόκειται για αυξημένης ζήτησης -ειδικά στην Κίνα, που είναι μία από τις κορυφαίες αγορές- ιαπωνικά ουίσκι.


Διάβασε ακόμη για τα κορυφαία καπνιστά ουίσκι του πλανήτη και για τη συναρπαστική ιστορία του Zombie.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.