Η σπανιότερη και πιο ακριβή συλλογή από ιαπωνικά ουίσκι βγαίνει σε δημοπρασία

Και ναι, κοστίζει μία περιουσία.

Ο οίκος δημοπρασιών Bonhams διαθέτει προς πώληση την πιο σπάνια και ακριβή συλλογή από ιαπωνικά ουίσκι της ιστορίας. Συγκεκριμένα, στις 16 Αυγούστου, στο Fine & Rare Wine and Whiskey auction στο Χονγκ Κονγκ, 54 φιάλες από τη σειρά Hanyu Ichiro Full Card θα αναζητήσουν νέο κελάρι. Το αποστακτήριο Hanyu, ένα από τα πιο γνωστά της Ιαπωνίας διαχρονικά, ιδρύθηκε από τον Isouji Akuto το 1947 και έχει κλείσει από το 2000, κάτι που καθιστά αρκετά σπάνια τα εναπομείναντα από αυτό μπουκάλια.

Η σπανιότερη και πιο ακριβή συλλογή από ιαπωνικά ουίσκι βγαίνει σε δημοπρασία

Ο εγγονός του Isouji Akuto, Ichiro, αξιοποίησε περίπου 400 βαρέλια από premium ουίσκι δημιουργώντας και εμφιαλώνοντας τη συγκεκριμένη σειρά. Κάθε φιάλη της εν λόγω σειράς αντιστοιχεί και σε ένα φύλλο της τράπουλας, έχοντας το δικό του ξεχωριστό γευστικό προφίλ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πλέον μόλις 4 τέτοιες εναπομείνασες σειρές σε όλο τον πλανήτη, αλλά καμία ολοκληρωμένη, με τις φιάλες να πωλούνται συνήθως μόνες τους σε δημοπρασίες. 

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους η τιμή της συλλογής αναμένεται να ξεπεράσει τις €685.000, συνδυαστικά με το γεγονός ότι πρόκειται για αυξημένης ζήτησης -ειδικά στην Κίνα, που είναι μία από τις κορυφαίες αγορές- ιαπωνικά ουίσκι.


Διάβασε ακόμη για τα κορυφαία καπνιστά ουίσκι του πλανήτη και για τη συναρπαστική ιστορία του Zombie.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες