Οι Βάκχες έρχονται ξανά στο Ρομάντσο

Η μουσική γιορτή κρασιού επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 10 Φεβρουαρίου 2020

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι Βάκχες, η μουσική γιορτή κρασιού, επιστρέφουν στο Ρομάντσο. Φέτος συμμετέχουν 20 Έλληνες παραγωγοί, που οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά τους και να τους γνωρίσουν από κοντά. Όλοι οι παραγωγοί που συμμετέχουν στις Βάκχες ακολουθούν μια κοινή φιλοσοφία στην καλλιέργεια και την οινοποίηση. Τα κρασιά τους φτιάχνονται με όσο το δυνατόν χαμηλότερες παρεμβάσεις, χωρίς χρήση χημικών σκευασμάτων ακολουθώντας βιολογικές και βιοδυναμικές μεθόδους και πρακτικές στο αμπέλι και στο οινοποιείο κάνοντας χρήση γηγενών ζυμών.

Με απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της φύσης, στόχος τους είναι να την αφήσουν να εκφραστεί μέσα από τα κρασιά τους χωρίς να την επικαλύπτουν οι ανθρώπινες παρεμβάσεις. Οι περισσότεροι μάλιστα από τους παραγωγούς αυτούς σπανίως συμμετέχουν σε εκθέσεις κρασιού επομένως η παρουσία τους μας τιμά ακόμα περισσότερο. Ταυτόχρονα, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα απολαύσεις ζωντανά μερικούς από τους πιο σημαντικούς μουσικούς της εναλλακτικής αθηναϊκής και διεθνούς σκηνής.  Στα bar του χώρου θα σερβίρονται όλη την ημέρα αλλά και στο party κρασιά την επιλογή των οποίων έχει επιμεληθεί η ομάδα της διοργάνωσης. 

Οι Βάκχες έρχονται ξανά στο Ρομάντσο


Στόχος είναι να αναδειχθεί η ανεπιτήδευτη, αυθεντική χροιά του κρασιού, ενώνοντας κόσμο που αγαπάει το κρασί και τη μουσική και δεν χρειάζεται να ανήκει σε καμία συγκεκριμένη ομάδα για να απολαύσει αυτά τα δυο.  Μία μοναδική ευκαιρία για να συναντήσεις τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από μερικές από τις πιο περίφημες ετικέτες Ελληνικού κρασιού και να ανακαλύψεις μικρά διαμάντια του Ελληνικού αμπελώνα
.

Τα οινοποιεία

 1. Οινοποιείο Σκλάβος
 2. Οινοποιείο Πετρακόπουλος
 3. Akra Chryssos
 4. Οινοποείο Γκαράλης
 5. Ενδοχώρα
 6. Domaine de Kalathas
 7. Χ-Bourgo
 8. Sant Or
 9. Oenos Nature
 10. Τετράμυθος
 11. Τhe Knack Prοject
 12. Oικογένεια Γεώργα
 13. Κτήμα Καρανίκα
 14. Κτήμα Τάτσης
 15. Δαλαμάρας
 16. Θυμιόπουλος
 17. Μαρκοβίτης
 18. Ζαφειράκης

Οι μουσικοί

 • Live: 10.000 Russos + special guests/ Kolida Babo/ Raed Raees 
 • DJ Sets: Teranga Beat/ Valisia Odell 
 • After party powered by Kormoranos

Info

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 - Από τις 11.00

Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, τηλ. 216-70.03.325)

Είσοδος: 10 ευρώ. Με το αντίτιμο της εισόδου οι επισκέπτες θα παραλάβουν κατά την είσοδό τους το ποτήρι της εκδήλωσης (το οποίο θα το κρατήσουν και μετά το πέρας της) και θα μπορούν να δοκιμάσουν όλα τα κρασιά των παραγωγών και να παρακολουθήσουν τις συναυλίες και τις εισηγήσεις.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ποτό