Ο κορονοϊός εξόντωσε και την μπύρα Corona

Η ζυθοποιία Grupo Modelo ανακοίνωσε την παύση της παραγωγής της λόγω COVID-19.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 03 Απριλίου 2020

Το Μεξικό έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από την κυβέρνησή του, που προσπαθεί να πάρει όσο τον δυνατόν πιο δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του COVID-19. Μεταξύ άλλων, διατάχθηκε η αναστολή πολλών μη βασικών δραστηριοτήτων σε αρκετά brands της χώρας. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και η γνωστή μπύρα Corona. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters, η ζυθοποιία Grupo Modelo ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή της παραγωγής, τόσο για την Corona, όσο και για άλλα προϊόντα της, που εξάγονται σε περισσότερες από 180 χώρες. Η μεξικάνική κυβέρνηση έκρινε -όπως και για πολλές άλλες εταιρείες- τις δραστηριότητές της ως μη βασικές με αποτέλεσμα αυτές να παγώσουν, στο πλαίσιο ενός ευρύτερο σχεδίου προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού

Παρότι η χρονιά ξεκίνησε με αισιόδοξες προβλέψεις για την Corona, γρήγορα εξελίχθηκε σε οικονομικό Βατερλό, καθώς τόσο η ακύρωση της κινεζικής Πρωτοχρονιάς λόγω κορονοϊού όσο και το σχεδόν οικουμενικό κλείσιμο των μπαρ και άλλων χώρων εστίασης, δημιούργησαν ζημιές της τάξεως των €150.000.000. Μάλιστα, αρκετός κόσμος έκανε την ατυχή και άστοχη σύνδεση του φονικού ιού με το όνομα της εν λόγω μπύρας, με αποτέλεσμα να προκύψει ένα ακούσιο μποϊκοτάζ στην αγορά. 

Στην επίσημη ανακοίνωσή της πάντως, η Grupo Modelo ξεκαθαρίζει πως μετά τις 30 Απριλίου, όταν και κατά πάσα πιθανότητα θα λήξει η ισχύς του μέτρου, η παραγωγή θα ξεκινήσει και πάλι κανονικά. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ποτό

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

London dry gin, το απόλυτο ποτό του home bar

Τι πρέπει να γνωρίζεις γι' αυτό και πώς θα το απολαύσεις σε τρεις θαυμάσιες G&T προτάσεις.

Το home bar της καραντίνας

Τα απολύτως απαραίτητα για να γίνει πιο διασκεδαστικός ο κατ' οίκον περιορισμός.