Ο κορονοϊός εξόντωσε και την μπύρα Corona

Η ζυθοποιία Grupo Modelo ανακοίνωσε την παύση της παραγωγής της λόγω COVID-19.

Το Μεξικό έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από την κυβέρνησή του, που προσπαθεί να πάρει όσο τον δυνατόν πιο δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του COVID-19. Μεταξύ άλλων, διατάχθηκε η αναστολή πολλών μη βασικών δραστηριοτήτων σε αρκετά brands της χώρας. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και η γνωστή μπύρα Corona. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters, η ζυθοποιία Grupo Modelo ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή της παραγωγής, τόσο για την Corona, όσο και για άλλα προϊόντα της, που εξάγονται σε περισσότερες από 180 χώρες. Η μεξικάνική κυβέρνηση έκρινε -όπως και για πολλές άλλες εταιρείες- τις δραστηριότητές της ως μη βασικές με αποτέλεσμα αυτές να παγώσουν, στο πλαίσιο ενός ευρύτερο σχεδίου προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού

Παρότι η χρονιά ξεκίνησε με αισιόδοξες προβλέψεις για την Corona, γρήγορα εξελίχθηκε σε οικονομικό Βατερλό, καθώς τόσο η ακύρωση της κινεζικής Πρωτοχρονιάς λόγω κορονοϊού όσο και το σχεδόν οικουμενικό κλείσιμο των μπαρ και άλλων χώρων εστίασης, δημιούργησαν ζημιές της τάξεως των €150.000.000. Μάλιστα, αρκετός κόσμος έκανε την ατυχή και άστοχη σύνδεση του φονικού ιού με το όνομα της εν λόγω μπύρας, με αποτέλεσμα να προκύψει ένα ακούσιο μποϊκοτάζ στην αγορά. 

Στην επίσημη ανακοίνωσή της πάντως, η Grupo Modelo ξεκαθαρίζει πως μετά τις 30 Απριλίου, όταν και κατά πάσα πιθανότητα θα λήξει η ισχύς του μέτρου, η παραγωγή θα ξεκινήσει και πάλι κανονικά. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.