Ο κορονοϊός εξόντωσε και την μπύρα Corona

Η ζυθοποιία Grupo Modelo ανακοίνωσε την παύση της παραγωγής της λόγω COVID-19.

Το Μεξικό έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από την κυβέρνησή του, που προσπαθεί να πάρει όσο τον δυνατόν πιο δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του COVID-19. Μεταξύ άλλων, διατάχθηκε η αναστολή πολλών μη βασικών δραστηριοτήτων σε αρκετά brands της χώρας. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και η γνωστή μπύρα Corona. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters, η ζυθοποιία Grupo Modelo ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή της παραγωγής, τόσο για την Corona, όσο και για άλλα προϊόντα της, που εξάγονται σε περισσότερες από 180 χώρες. Η μεξικάνική κυβέρνηση έκρινε -όπως και για πολλές άλλες εταιρείες- τις δραστηριότητές της ως μη βασικές με αποτέλεσμα αυτές να παγώσουν, στο πλαίσιο ενός ευρύτερο σχεδίου προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού

Παρότι η χρονιά ξεκίνησε με αισιόδοξες προβλέψεις για την Corona, γρήγορα εξελίχθηκε σε οικονομικό Βατερλό, καθώς τόσο η ακύρωση της κινεζικής Πρωτοχρονιάς λόγω κορονοϊού όσο και το σχεδόν οικουμενικό κλείσιμο των μπαρ και άλλων χώρων εστίασης, δημιούργησαν ζημιές της τάξεως των €150.000.000. Μάλιστα, αρκετός κόσμος έκανε την ατυχή και άστοχη σύνδεση του φονικού ιού με το όνομα της εν λόγω μπύρας, με αποτέλεσμα να προκύψει ένα ακούσιο μποϊκοτάζ στην αγορά. 

Στην επίσημη ανακοίνωσή της πάντως, η Grupo Modelo ξεκαθαρίζει πως μετά τις 30 Απριλίου, όταν και κατά πάσα πιθανότητα θα λήξει η ισχύς του μέτρου, η παραγωγή θα ξεκινήσει και πάλι κανονικά. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες