Μετά την Premier League και στο Metaverse η Μάντσεστερ Σίτι

Φτιάχνει μάλιστα και virtual Etihad.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 23 Φεβρουαρίου 2022

Ίσως η ακριβώς παρακάτω πρόταση να ήταν κάτι που δεν περίμενα ποτέ ότι θα έγραφα αλλά είναι γεγονός: Η Μάντσεστερ Σίτι πρόκειται να γίνει ο πρώτος σύλλογος της Premier League που θα ενταχθεί στο Metaverse, μετά την τριετή συμφωνία με τη Sony, η οποία μάλιστα θα την βοηθήσει στην κατασκευή ενός virtual Etihad Stadium.

Μπάλα στο Metaverse

Σου μοιάζει λογικό κάτι από αυτά; Μπα, ούτε και σε εμένα. Φαίνεται όμως ότι το Metaverse είναι το μέλλον. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, οπότε καλύτερα να μπούμε όλοι μέσα. Αλλιώς κινδυνεύουμε να μείνουμε πίσω. Με αυτό το σκεπτικό, ας εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο στο τι είναι όλα αυτά.

Για αρχή, το Metaverse είναι ένας κόσμος εικονικής πραγματικότητας που μπορείς να εξερευνήσεις ως ψηφιακό avatar. Χαθήκες πάλι; Το avatar δεν έχει να κάνει με μπλε πλάσματα σε έναν ξένο πλανήτη. Είναι ας πούμε μια αναπαράσταση του εαυτού σου στο διαδίκτυο ή σε ένα βιντεοπαιχνίδι. Κατάλαβες; Ωραία.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου δε θα μπορούσε να μείνει πίσω από όλα αυτά, με την ομάδα του Pep Guardiola να είναι εκείνη που  πρόκειται να δείξει το δρόμο προς το ψηφιακό ποδόσφαιρο - ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Με τη βοήθεια των ειδικών της Sony, οι οποίοι αναδημιουργούν το στάδιο Etihad μέσα στο Μetaverse, η Σίτι ελπίζει να στήσει έναν  κεντρικό κόμβο επικοινωνίας της στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

Οι άνθρωποι του συλλόγου που εργάζονται στο project οραματίζονται μια εποχή που η Σίτι θα μπορεί να γεμίσει αρκετές φορές το εικονικό στάδιο, επιτρέποντας στους οπαδούς της να την "παρακολουθήσουν" χωρίς να μην πάνε καν στο Μάντσεστερ. Κάτι ανάλογο δηλαδή με την εποχή που τα παιχνίδια μεταδόθηκαν για πρώτη φορά από την τηλεόραση.

Μία νέα εμπειρία ποδοσφαίρου

Η Nuria Tarre, Chief Marketing and Fan Engagement Officer της Μάντσεστερ Σίτι, κάνει λόγο για μία τελείως διαφορετική εμπειρία από το να παρακολουθείς μπάλα από το σαλόνι σου, με την ίδια να πιστεύει πως μέσα στην επόμενη δεκαετία κάτι τέτοιο θα θεωρείται ξεπερασμένο. 

Γι' αυτό, επιδιώκει μαζί με τους συνεργάτες της να δημιουργήσουν κάτι πολύ πιο επιδραστικό, που θα μεγιστοποιήσει την εμπειρία και θα έχει όφελος για όλες τις πλευρές.

Μένει να δούμε πώς θα πάει όλο αυτό. Θέλεις την άποψή μου; Τίποτα δε αντικαθιστά την αίσθηση της εξέδρας. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες πανδημίες κι αν έρθουν.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος