Η ξεχωριστή περίπτωση της Βιγιαρεάλ

Το Κίτρινο Υποβρύχιο πέταξε εκτός Champions League την Μπάγερν Μονάχου και θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Ένα από τα φαβορί (και) του φετινού Champions League, η Μπάγερν Μονάχου, έμεινε εκτός συνέχειας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από την ομάδα-έκπληξη της Βιγιαρεάλ. Οι παίκτες του Unai Emery προκρίθηκαν στα ημιτελικά μετά το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού στo Ελ Μαδριγάλ και του χθεσινοβραδινού 1-1 στο Μόναχο.

Είναι η δεύτερη φορά, μετά το 2006, που το Κίτρινο Υποβρύχιο φτάνει έως αυτό το σημείο του CL, ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως μιλάμε για την κάτοχο του τελευταίου Europa League. Ίσως (και) γι' αυτό η ομάδα που χειρίζεται τα social media της Μπάγερν να έπρεπε να είναι πιο προσεκτική πριν το παιχνίδι.

Κίτρινο υποβρύχιο, ξανά

Τι κάνει όμως τόσο ξεχωριστή την Βιγιαρεάλ; Αρχικά, ο προπονητής της. Ο Unai Emery παρέδωσε ένα σεμινάριο τακτικής στο Μόναχο, υπενθυμίζοντας σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη πως εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στους top-class μάνατζερ του κόσμου.

> Διάβασε ακόμη: 117 χρόνια Μπόκα Τζούνιορς

Η προσέγγισή του ήταν τέλεια για τις συνθήκες, οι αλλαγές του στοχευμένες και γενικά η φιλοσοφία του βρήκε πεδίο εφαρμογής από τους παίκτες του στο χορτάρι το Allianz Arena. Αυτά ίσως έπρεπε να τα έχει κρατήσει κανείς και από την προηγούμενη φάση του θεσμού, όταν και η Βιγιαρεάλ πέταξε εκτός την Γιουβέντους.

Έπειτα, κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. O 25χρονος διεθνής Ισπανός αμυντικός Pau Torres ήταν ball boy την τελευταία φορά που η ομάδα του γνώριζε αντίστοιχες δόξες στο Champions League, βλέποντας παίκτες όπως οι Diego Forlan, Juan Roman Riquelme και Marcos Senna να φτάνουν μία ανάσα από τον τελικό. Σήμερα, μαζί με τον κατά 11 χρόνια μεγαλύτερό του Raúl Albiol συνθέτουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα κεντρικών αμυντικών στη Γηραιά Ήπειρο, τουλάχιστον την τελευταία διετία.

Στη μεσαία γραμμή του στιβαρού 4-4-2 του Emery, o Dani Parejo και ο Étienne Capoue θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κομβικοί. Ο πρώτος, άφηνε το 2020 μετά από σχεδόν μία δεκαετία την Βαλένθια για να μετακομίσει περίπου 70 χιλιόμετρα βορειότερα, με πολλούς να απορούν με την επιλογή του. Πλέον, ο 32χρονος μέσος είναι κάτι παραπάνω από δικαιωμένος.

Για να μπορέσει να ξεχωρίσει όμως παίζοντας την μπάλα του, χρειάζεται στον πλευρό του τον Capoue. Ο 33χρονος Γάλλος αμυντικός χαφ είναι αυτός που πατά κάθε σπιθαμή του κέντρου, προσφέροντες ανάσες, χώρο και άνεση σε κάθε συμπαίκτη του, μη διστάζοντας να ρίξει και τις απαραίτητες κλωτσιές.

 

Τέλος, μπροστά δύο ποδοσφαιριστές μπορούν να χαρακτηριστούν ως σημεία αναφοράς: Οι Arnaut Danjuma και Gerard Moreno. Ο 25χρονος Ολλανδός εξτρέμ έχει κάνει το απαραίτητο step-up στην καριέρα του και διόλου τυχαία τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και η Μπάγερν τον έχουν στα ραντάρ τους. Από την άλλη, ο 30χρονος Ισπανός επιθετικός και σύμβολο της Βιγιαρεάλ είναι πιο ώριμος από ποτέ.

> Διάβασε ακόμη: Μία Χρυσή Μπάλα για τον Karim Benzema;

Πώς θα χαρακτήριζε κανείς την Βιγιαρεάλ; Μάλλον σαν μία πιο fun Ατλέτικο του Simeone, αν και ο συγκεκριμένος παραλληλισμός ίσως και να την αδικεί λίγο. Σε κάθε περίπτωση, μας αρέσει να βλέπουμε τέτοιες ιστορίες, ειδικά στο ολοένα και πιο ανταγωνιστικό Champions League, εκεί όπου οι πλούσιοι του ποδοσφαιρικού κόσμου θέλουν να δημιουργήσουν μονοπώλιο.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.