5 κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του Dejan Bodiroga

Ο Dejan Bodiroga καλείται ως νέος Πρόεδρος της Euroleague να αφήσει ξανά το στίγμα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Μετά από 20 χρόνια προεδρίας στη Euroleague, o Jordi Bertomeu αποτελεί πια παρελθόν και από σήμερα, η θέση του περνά στα χέρια του γνώριμού μας Dejan Bodiroga. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού καλείται να διορθώσει τα κακώς κείμενα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αναλαμβάνοντας τη θέση σε μια δύσκολη χρονική στιγμή με τις ρωσικές ομάδες εκτός διοργάνωσης λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο αγαπημένος Σέρβος παίκτης των φίλων του Παναθηναϊκού, που έγραψε ιστορία με τα πράσινα, κατέκτησε τα πάντα στην καριέρα του στην Ευρώπη και πλέον ετοιμάζεται με τελείως διαφορετικό ρόλο να βάλει την σφραγίδα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

> Διάβασε ακόμη: Μία ιδιοφυΐα που λέγεται Milos Teodosic

Δίπλα του θα έχει τον επί σειρά ετών σύμβουλο του Jordi Bertomeu, Marshall Glickman. Στο άκουσμα της είδησης δε μπορούσαν να μη γεννηθούν αναμνήσεις από τον σπουδαίο Dejan Bodiroga και παρακάτω βρίσκεις 5 στιγμές που τον έκαναν θρύλο του αθλήματος.

Η γνωστή πλέον τρίπλα Bodiroga

Σα να είναι ποδοσφαιριστής βραζιλιάνος, ο Bodiroga είχε εφεύρει τη δική του τρίπλα. Μια σταυρωτή με το ίδιο χέρι, που όμοια της δεν είχαμε ξαναδεί και αργότερα ο Βασίλης Σπανούλης την έφερε ξανά στο προσκήνιο.

Τα μαθήματα στον Carmelo Anthony

Κάθε φορά που ο Σέρβος έβρισκε τους Αμερικάνους σεληνιαζόταν. Όμως σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Bodiroga βρήκε τον νεαρό Carmelo Anthony και με ένα μπασκετικό ρεσιτάλ, τον περνούσε όπως ήθελε. Δύο συγκεκριμένες φάσεις 1vs1 έγιναν viral, όπως επίσης και το βιντεάκι Bodiroga schools Anthony στο YouTube.

MVP του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 1998

Στην Ελλάδα ο Bodiroga θα έγραφε ιστορία. Με τη φανέλα της Γιουγκοσλαβίας κατέκτησε 3 φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την δεύτερη αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης. Στο ΟΑΚΑ έκανε μερικές από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις της καριέρας του και από την επόμενη σεζόν θα το έκανε "σπίτι" του, αφού μετά το τέλος του Mundobasket ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Όταν κατατρόπωσε την Αργεντινή το 2002 στην Ιντιανάπολη

Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2002 ο Bodiroga ήταν συγκλονιστικός. Με 27 πόντους υπέγραψε τη νίκη της Γιουγκοσλαβίας κόντρα στην Αργεντινή και έφερε για τελευταία φορά τον παγκόσμιο τίτλο στους Σέρβους.

Το ονειρικό Final 4 της Μπολόνια 

Λίγους μήνες πριν ο Σέρβος έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι θα κατακτούσαν μέσα στην Ιταλία ένα από τα πιο μάγκικα Ευρωπαϊκά τους τρόπαια, με τον Bodiroga απόλυτο MVP των Πρωταθλητών. Στον ημιτελικό με την Μακάμπι σκόραρε 26 πόντους και στον τελικό κόντρα στην Κίντερ Μπολόνια του αδιανόητου Manu Ginobili, έβαλε 21 και έφερε τον τίτλο στην Αθήνα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.