5 ανατρεπτικά αθλήματα για να παρακολουθήσεις αυτόν τον Αύγουστο

Αφού το Μουντιάλ ξεκινά Νοέμβριο, πρέπει με κάτι να ασχοληθούμε.

Με το Μουντιάλ να ξεκινά για πρώτη φορά τον χειμώνα και όχι το καλοκαίρι και το Eurobasket αρχές Σεπτεμβρίου ήταν δεδομένο ότι οι θερινοί μήνες από άποψη σπορ θα ήταν κάπως λειψοί. Σε περίπτωση που θέλεις να απασχολήσεις το μάτι σου με κάτι εναλλακτικό μέχρι τότε, πάντα υπάρχει λύση. Το DAZN στο εξωτερικό, το Eurosport στην Ελλάδα και γενικότερα το YouTube αποτελούν τον καλύτερό μας φίλο σε αυτές τις στιγμές οκνηρίας και... καύσωνα και πάντα έχουν να προσφέρουν κάτι εναλλακτικό. Αυτά λοιπόν είναι τα 5 ανατρεπτικά αθλήματα που σου προτείνουμε μέχρι τα μεγάλα επερχόμενα γεγονότα. 

Σνούκερ

Είναι σίγουρα καλύτερο το να παίζεις, αλλά και το να βλέπεις μπιλιάρδο είναι εξίσου συναρπαστικό. Το Championship League είναι ένα επαγγελματικό τουρνουά σνούκερ, που ισχύει για την κατάταξη και είναι ενεργό από το 2008, όταν εισήχθη αυτή η καινοτόμος διοργάνωση που μπορεί να προβληθεί μόνο στο Διαδίκτυο. O Ronnie O' Sullivan θεωρείται ο κορυφαίος που έπιασε ποτέ στέκα και είναι ακόμα ενεργός και πρωταθλητής.

> Διάβασε ακόμη: Ο Ronnie O’Sullivan μέσα από δικά του λόγια

Το άθλημα έχει τις ρίζες του στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, όταν το παιχνίδι του σνούκερ ήταν δημοφιλές μεταξύ των Βρετανών αξιωματικών που υπηρετούσαν στην Ινδία, όπου, κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών, οι στρατηγοί περνούσαν μεγάλα απογεύματα στο τραπέζι του σνούκερ στην τραπεζαρία. Ο όρος snooker χρησιμοποιήθηκε αρχικά υποτιμητικά, για να περιγράψει έναν άπειρο νεοσύλλεκτο, όρος με τον οποίο οι παίκτες άρχισαν να αποπροσανατολίζουν ο ένας τον άλλον. Το σνούκερ παιζόταν κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θεωρούνταν "άθλημα για τζέντλεμαν" μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1960, πριν αυξηθεί η δημοτικότητά του ως εθνικό χόμπι και τελικά εξαπλωθεί στο εξωτερικό.

Πρωτάθλημα Eskootr (ηλεκτρικά σκούτερ)

10 ομάδες, 30 οδηγοί, 6 Γκραν Πρι: ένα ολοκληρωμένο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών με βάση τους βαθμούς. Στην πίστα, ωστόσο, δεν υπάρχουν μοτοσικλέτες ή αυτοκίνητα, αλλά ηλεκτρικά σκούτερ υψηλών επιδόσεων. Το πρωτάθλημα αποτελείται από 6 στάδια: μετά από αυτό του Λονδίνου που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου, το επόμενο ραντεβού είναι στη Σιόν της Ελβετίας στις 27-28 Μαΐου. Οι επόμενες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ισπανία, στη Βαλένθια στις 16-17 Σεπτεμβρίου και στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Ορλάντο τον Οκτώβριο. Προσοχή! Μην πάρετε ιδέες για τις βόλτες σας στην Αθήνα.

Βελάκια - Darts World Matchplay

Τα βελάκια γοητεύουν πολλούς οπαδούς από όλο τον κόσμο, ειδικά τους Βρετανούς, οι οποίοι είναι οι εφευρέτες του αθλήματος όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Τα σύγχρονα βελάκια εφευρέθηκαν από έναν ξυλουργό από το Lancashire, τον Brian Gamlin, το 1896. Ωστόσο, η ιστορία τους αρχίζει πολύ νωρίτερα, στο Μεσαίωνα, ως χόμπι των στρατιωτών στην Αγγλία κατά τη μεσαιωνική εποχή, τις πρώτες δεκαετίες του 14ου αιώνα. Το Darts World Matchplay είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός βελάκια, που διοργανώνεται από την Professional Darts Corporation.

Fish O'Mania (ψάρεμα)

Το Fish 'o' mania, ένας διαγωνισμός αλιείας με ιστορία άνω των 25 ετών, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα του καλοκαιριού. Γνωστό και ως "Κύπελλο FA του Ψαρέματος", θα δούμε για πρώτη φορά 25 ψαράδες να αγωνίζονται μέχρι το τελευταίο αγκίστρι για να κερδίσουν το έπαθλο των 50.000 λιρών. Όλοι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι έχουν προκριθεί σε όλη την Αγγλία και την Ευρώπη, θα ζυγίζουν τα αλιεύματά τους κάθε 30 λεπτά και στο τέλος του πεντάωρου διαγωνισμού, αυτός που θα έχει το μεγαλύτερο συνολικό βάρος από τα δέκα ζυγίσματα θα ανακηρυχθεί νικητής.

Διαγωνισμός ξυλοκόπων

Ο θρύλος λέει ότι αυτή η μονομαχία ξυλοκοπτικής ξεκίνησε στην Τασμανία το 1870, από την πρόκληση δύο ξυλοκόπων να δουν ποιος θα μπορούσε να κόψει ένα δέντρο πιο γρήγορα. Ο αθλητισμός ξυλείας, πρόκειται για 6 ουσιαστικά διαφορετικά αγωνίσματα που σχετίζονται με την κοπή ξύλου και περιλαμβάνουν τη χρήση του κλασικού τσεκουριού, αλλά και του πριονιού και του αλυσοπρίονου. Οι αγώνες έχουν να κάνουν με την ταχύτητα, την ακρίβεια, τον ρυθμό, τη δύναμη και την ισορροπία. Αυτές είναι οι δεξιότητες που απαιτούνται στο πρωτάθλημα ξυλοκόπων που θα διαγωνιστούν, με τσεκούρι και αλυσοπρίονο στο χέρι, στην κοπή ξύλου.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear