5 πράγματα που περιμένουμε από το US Open

Το φετινό US Open είναι ιστορικό και το "αντίο" της Serena Williams δεν είναι ο μόνος λόγος.

141 χρόνια μετά το πρώτο σερβίς στο Rhode Island, το US Open αποτελεί το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς και φέτος είναι μάλλον ιστορικό για μία σειρά από λόγους. Η μάχη για την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών, το "αντίο" της -ίσως- σημαντικότερης αθλήτριας όλων των εποχών και φυσικά οι πορείες των ελλήνων αθλητών είναι μερικοί από αυτούς. Ας δούμε γιατί θα λατρέψουμε και το φετινό US Open, παρά τις σημαντικές απουσίες.

Το κύκνειο άσμα της Serena Williams

Η σπουδαιότερη τενίστρια όλων των εποχών ανακοίνωσε πριν από μερικές εβδομάδες ότι σύντομα θα "κρεμάσει τα παπούτσια της". Με 23 Grand Slams στην κατοχή της, έχει το ρεκόρ σε επίπεδο ανδρών και γυναικών και όπως όλα δείχνουν το φετινό US Open θα είναι και το τελευταίο της. Μπροστά στους συμπατριώτες της, οι οποίοι έκαναν ανάρπαστα τα εισιτήρια για τον αγώνα της κόντρα στην ελβετή Kovinic, θα πει το μεγάλο "αντίο" στη φετινή διοργάνωση. Θα συμμετάσχει τόσο στο μονό των γυναικών, όπου θα είναι unseeded, όσο και στο διπλό μαζί με την αδερφή της, Venus, με την οποία έλαβαν Wild Card από τους διοργανωτές.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by US Open (@usopen)

 

> Διάβασε ακόμη: 10 ατάκες της Serena Williams που πάντα θα θυμόμαστε

Η μάχη για το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών

Για πρώτη φορά μετά από δεκάδες χρόνια, ένα τουρνουά μπορεί να κρίνει το Νο 1 του κόσμου μεταξύ 5 (!) αθλητών. Medvedev, Nadal, Alcaraz, Τσιτσιπάς και Ruud θα παλέψουν και μετά το τέλος του τουρνουά θα δούμε ποιος θα καταφέρει να φτάσει στο Νο1 του κόσμου. Όλοι τους έχουν πιθανότητες με τον Ρώσο να είναι φυσικά το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση. 

 

Η πορεία των Ελλήνων

Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς φτάνουν στο US Open όντας στην πρώτη 5αδα της παγκόσμιας κατάταξης, όμως πλέον πρέπει να παλέψουν σκληρά για να επιβεβαιώσουν τη θέση τους εκεί. Ο έλληνας πρωταθλητής προέρχεται από μια εξαιρετική πορεία στο Σινσινάτι, όπου έφτασε ως τον τελικό, ενώ η Μαρία Σάκκαρη δεν έχει καταφέρει να σημειώσει κάτι καλό στις ΗΠΑ. Το πρόγραμμα του Τσιτσιπά τον ευνοεί και αν δεν αδικήσει τον εαυτό του μπορεί να φτάσει τουλάχιστον ως τα προημιτελικά.

 

Θα συνεχίσει αήττητος στα Grand Slam ο Rafa Nadal;

Ο Nadal το 2022 βάλθηκε να τρελάνει τον κόσμο. Κατέκτησε το Australian Open και το Roland Garros και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Wimbledon όταν και αποσύρθηκε λόγω θλάσης. Στο δια ταύτα ο Nadal δεν έχει ούτε μια ήττα σε court για τα Grand Slams, το 2022 και αν καταφέρει να μείνει αήττητος, τότε θα βρεθεί στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και θα έχει ολοκληρώσει ένα από τα σπουδαιότερα comeback της ιστορίας. Μένει να δούμε σε κατάσταση είναι το γόνατό του και φυσικά το πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη σκληρή επιφάνεια. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)


> Διάβασε ακόμη: H ολική -και εκκωφαντική- επαναφορά του Nick Kyrgios

Τι θα κάνει ο Nick Kyrgios

"Αν νικήσω θα βγάλω πολλά λεφτά και θα πετύχω εξαιρετικά αποτελέσματα. Αν χάσω θα γυρίσω επιτέλους στο σπίτι μου, οπότε είναι win-win για μένα". Αυτά δήλωσε ο Nick Kyrgios στη συνέντευξη τύπου του US Open δείχνοντας με τον πλέον κυνικό τρόπο το πόσο χαλαρός είναι ενόψει του τελευταίου Grand Slam της χρονιάς. Βρίσκεται πια στο Νο. 25 του κόσμου και με μια καλή πορεία στα γήπεδα της Νέας Υόρκης, θα αγγίξει το όνειρο της δεκάδας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear