Οι 10 σημαντικότερες μέχρι στιγμής μεταγραφές της Euroleague

Η απώλεια του MVP της Euroleague, Sasha Vezenkov, από τον Ολυμπιακό, είναι η σημαντικότερη αλλαγή ως τώρα στα ρόστερ των ομάδων.

Μπορεί να έχουν περάσει δύο σχεδόν εβδομάδες από τότε που τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν, όμως ήδη έχουν γίνει μερικές σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις στη Euroleague. Οι ελληνικές ομάδες έχουν μπει δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, με τον Ολυμπιακό να έχει να αντιμετωπίσει την απώλεια του MVP της χρονιάς, Sasha Vezenkov και την αποχώρηση του Κώστα Σλούκα, ενώ ο Παναθηναϊκός χτίζει την επόμενη ημέρα με τον Ergin Ataman στον πάγκο. Ποιες είναι όμως οι 10 σπουδαιότερες μέχρι στιγμής κινήσεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ;

Sasha Vezenkov (Ολυμπιακός – Σακραμέντο Κινγκς)

Ο MVP της Euroleague αποχώρησε μετά από 5 χρόνια στο Λιμάνι για το NBA και τους Σακραμέντο Κινγκς. Είναι η μεγαλύτερη απώλεια για το πρωτάθλημα καθώς ο ενεργεία πολυτιμότερος παίκτης φεύγει για άλλες πολιτείες. Εκεί θα λάβει καθαρά περίπου 10 εκατομμύρια για 3 χρόνια.

Vasilije Micic (Αναντολού Εφές – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ)

Μαζί με τον Vezenkov το ταξίδι στα αστέρια θα κάνει και ο προηγούμενος MVP. Ο σέρβος γκαρντ αφήνει την Euroleague για να κάνει το πολυπόθητο βήμα στις ΗΠΑ και να αποδείξει και εκεί το ταλέντο του. Στους Θάντερ μπορεί να βρει τον τρόπο να το πετύχει.

Διαβάστε Επίσης

Mathias Lessort (Παρτιζάν – Παναθηναϊκός)

Μέλος της καλύτερης πεντάδας στο περσινό πρωτάθλημα, ο Mathias Lessort αποφάσισε να αφήσει το Βελιγράδι για να έρθει στην Αθήνα με πλουσιοπάροχο συμβόλαιο και να ηγηθεί της προσπάθειας του Παναθηναϊκού για επιστροφή στο κορυφαίο επίπεδο.

Luca Vildoza (Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός)

Ο αργεντίνος γκαρντ επέστρεψε πέρυσι στην Ευρώπη μετά από ένα αποτυχημένο πέρασμα από το ΝΒΑ για να αγωνιστεί στη Σερβία και τον Ερυθρό Αστέρα, ωστόσο μερικούς μήνες μετά θα έρθει και αυτός στην Αθήνα, για να γίνει συμπαίκτης του Lessort στον Παναθηναϊκό. Θα λάβει 1,7 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν, σε ένα συμβόλαιο καριέρας.

Facundo Campazzo (Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης)

Ο ηγέτης του Ερυθρού Αστέρα έκανε το ίδιο δρομολόγιο με τον συμπατριώτη του, αφήνοντας το ΝΒΑ για τη Σερβία, όμως δεν τον ακολούθησε και στον Παναθηναϊκό, αν και είχε υψηλότατη πρόταση. Τελικά προτίμησε τη σιγουριά της Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία θα λάβει 3 εκατομμύρια ευρώ για κάθε χρόνο του νέου του συμβολαίου.

Nikola Milutinov (ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός)

Ο σέρβος γίγαντας άφησε τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2020 για να ενταχθεί στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να λάβει το μεγαλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του, αλλά 3 χρόνια αργότερα οι συνθήκες ήταν τέτοιες που τον έκαναν να ζητήσει ο ίδιος να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά. Θα συμπληρώσει μαζί με τον Fall ένα από τα κορυφαία δίδυμα ψηλών που έχουμε δει εδώ και χρόνια στην Ευρώπη. Θα λάβει σχεδόν 2,8 εκατομμύρια ευρώ από τον Ολυμπιακό τα επόμενα δύο χρόνια.

Nigel Williams-Goss (Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός)

Πρωταθλητής πέρυσι με τη Ρεάλ, ο Goss επέλεξε να επιστρέψει και αυτός στον Πειραιά μετά από 3 καλοκαίρια για να βρεθεί υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα και να διεκδικήσει εκ νέου τον τίτλο. Το συμβόλαιο του φτάνει τα 900.000 ευρώ το χρόνο.

Semi Ojeleye (Βίρτους Μπολόνια – Βαλένθια)

Η Βαλένθια πήρε την πολυπόθητη Wild Card στην Euroleague και ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους για μια ακόμη σεζόν. Απέκτησε στις θέσεις των forward τον εξαιρετικό Semi Ojeleye και βρίσκεται κοντά στον Brandon Davies, για να αντικαταστήσει τον Dubljevic.

Tyrique Jones (Τουρκ Τέλεκομ - Αναντολού Εφές)

Η Εφές καλείται να μείνει ισχυρή στην μετά-Ataman εποχή και μετά την αποχώρηση του Bryant Dunston έκλεισε έναν από τους καλύτερους και εντυπωσιακότερους φέτος ψηλούς, τον Tyrique Jones. Έπαιζε πέρυσι στην Τουρκ Τέλεκομ και μπορεί να άλλαξε ομάδα, αλλά θα έχει τον ίδιο προπονητή, μιας και ο Erdem Can ανέλαβε τους Πρωταθλητές Τουρκίας.

Niccolo Mannion (Βίρτους Μπολόνια – Μπασκόνια)

Μετά του Γουόριορς και την Μπολόνια ήρθε η ώρα για τον Ιταλό να αγωνιστεί και στην Ισπανία, με τη φανέλα της Μπασκόνια. Αν ο Darius Thompson αποχωρήσει αναμένεται να έχει σπουδαίο ρόλο στην ομάδα του Penarroya.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr