Luka Doncic, ο πιο επικίνδυνος παίκτης των Μάβερικς

Ένα αστέρι του NBA, που λάμπει όλο και περισσότερο.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 28 Φεβρουαρίου 2024

Ο Luka Doncic, ο σλοβένος μπασκετμπολίστας του NBA, γιορτάζει σήμερα τα 25α γενέθλιά του, καθώς συνεχίζει το ταξίδι του από τους νέους της Ολίμπια Λιουμπλιάνα στα λαμπερά φώτα του ΝΒΑ. Γεννημένος στη Λιουμπλιάνα, ο δρόμος του Doncic προς το μεγαλείο υπήρξε στρωμένος με αποφασιστικότητα, ταλέντο και ακλόνητο πάθος για το παιχνίδι.

Πλέον, ανήκει στους "μεγάλους" παίκτες του NBA, αφού ξεπέρασε συνολικά τους 10.000 πόντους (σκοράροντας 50 πόντους στο παιχνίδι με τους Φίνιξ Σανς τη βραδιά των Χριστουγέννων) και είναι μάλιστα έβδομος στην κατάταξη αυτών που έχουν ξεπεράσει το σημαντικό ορόσημο των 10.000 πόντων, με βάση τα λιγότερα παιχνίδια που έχουν παίξει, βρίσκοντας τη θέση του στην κατάταξη πιο πάνω από τον Lebron James, ο οποίος χρειάστηκε 10 περισσότερους αγώνες για να φτάσει το ίδιο νούμερο. Πρόκειται για ένα πολύ "κλειστό" κλαμπ, στο οποίο ανήκουν μόνο οι θρύλοι του παγκοσμίου μπάσκετ, όπως ο Wilt Chamberlain.

Τα πρώτα χρόνια

Σε ηλικία μόλις 13 ετών, ο Doncic υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, σηματοδοτώντας την αρχή της επαγγελματικής του καριέρας. Το ταλέντο του έλαμψε έντονα, καθώς ανέβηκε γρήγορα, αφήνοντας το στίγμα του στην Ευρωλίγκα προτού μεταβεί στο ΝΒΑ, όπου τώρα θαμπώνει τους οπαδούς με τις ικανότητές του στο γήπεδο.

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Doncic έχει γοητεύσει το κοινό με το πολύπλευρο στυλ παιχνιδιού του, επιδεικνύοντας μια έμφυτη ικανότητα να σκοράρει, να δίνει ασίστ και να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη. Τα επιτεύγματά του μιλούν για πολλά, από την κατάκτηση του βραβείου MVP στην Ευρωλίγκα μέχρι τα ρεκόρ του με τους Ντάλας Μάβερικς.

Οι 73 πόντοι

Σε μια πρόσφατη εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στους Atlanta Hawks, ο Doncic ανέδειξε την επιθετική του δεινότητα, σημειώνοντας προσωπικό ρεκόρ και ρεκόρ για την ομάδα του επίσης, σημειώνοντας 73 πόντους. Με σουτ ακριβείας και αριστοτεχνικό playmaking, απέδειξε για άλλη μια φορά γιατί θεωρείται ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του ΝΒΑ.

Αλλά το ταξίδι του Doncic δεν ήταν χωρίς προκλήσεις. Όπως κάθε ανερχόμενο αστέρι, αντιμετώπισε κριτική και αντιξοότητες στην πορεία. Ωστόσο, έχει δείξει ανθεκτικότητα και δέσμευση για συνεχή βελτίωση, προσπαθώντας πάντα να βελτιώνει το παιχνίδι του και να "κλείνει τα στόματα" σε όσους τον αμφισβητούν.

Εκτός γηπέδου

Εκτός γηπέδου, ο Doncic είναι γνωστός για τις φιλανθρωπικές του προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάς αθλητικών παπουτσιών για τη συγκέντρωση χρημάτων για σημαντικούς σκοπούς και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Doncic φαίνεται πως, πέρα από τα αμέτρητα επιτεύγματά του, έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον μπροστά του και ο ουρανός είναι το όριο για αυτόν τον παίκτη-φαινόμενο, που είναι αποφασισμένος να φτάσει σε πρωτοφανή ύψη. Καθόλου απίθανο, αφού είναι ήδη ο κορυφαίος γκαρντ στον κόσμο. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr