Γιατί η FIFA πληρώνει €11.500 την ημέρα τον Maradona στο Μουντιάλ

Κερκίδα χαλαρώνει. Και πληρώνεται.

Η αλήθεια είναι πως οι τελευταίες 48 ώρες ήταν αρκετά έντονες για τον Diego Maradona, ειδικά κατά τη διάρκεια του "τελικού" της εθνικής Αργεντινής με τη Νιγηρία για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ρωσίας, όσο και μετά από αυτόν. 

Μάλιστα, ο Θεός χρειάστηκε ιατρική βοήθεια, επιβεβαιώνοντας και ο ίδιος πως κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα λευκού κρασιού, γι' αυτό και βρισκόταν στην κατάσταση που όλος ο πλανήτης διαπίστωσε - δίνοντας ασφαλώς άφθονο υλικό για memes και διαδικτυακό σαματά. 

Γιατί η FIFA πληρώνει €11.500 την ημέρα τον Maradona στο Μουντιάλ

Όλα αυτά βέβαια δεν επηρεάζουν καθόλου την απόφαση της FIFA να τον πληρώνει αδρά -κάτι που μεταφράζεται σε περίπου €11.500 ημερησίως- για να βρίσκεται στις εξέδρες των γηπέδων για όλες τις ημέρες του Μουντιάλ. Στα χρήματα αυτά μάλιστα, δεν συμπεριλαμβάνονται η διαμονή, οι μετακινήσεις και η διατροφή του Diego, καθώς αυτά τα πληρώνεται έξτρα. 

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι "Γιατί;". Όλα αποτελούν σχέδιο του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Gianni Infantino και του περίφημου "legends concept", κατά το οποίο πολλοί θρύλοι του ποδοσφαίρου δίνουν το παρών στο Μουντιάλ, στο ευρύτερο σχέδιο ανάπτυξης του τουρνουά.

Όλο το concept λοιπόν έχει την τιμή του, μόνο που ο Maradona κοστίζει ακριβότερα από τον Ronaldo, τον Carlos Puyol, τον Xavi ή τον Samuel Eto'o. Δίκαιο, αν λάβει κανείς σοβαρά υπόψιν τα παρακάτω. 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear