Η Naomi Osaka ζει το όνειρό της

Πώς η νεαρή τενίστρια κατάφερε να κερδίσει το US Open και ταυτόχρονα να γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του πλανήτη, για όλους τους σωστούς λόγους.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ellen DeGeneres έθεσε τα πράγματα σε σωστή βάση: "Είσαι πολύ μικρή για να έχεις άγχος για το οτιδήποτε. Όλος ο κόσμος είναι στα πόδια σου" ήταν μία από τις ατάκες της Αμερικανίδας παρουσιάστριας προς την καλεσμένη της εκπομπής της, Naomi Osaka.

Η τελευταία κέρδισε πριν λίγες ημέρες τον τίτλο στο US Open καθώς και $3.800.000, στην ιστορία όμως θα μείνει και για όσα συνέβησαν στον τελικό εναντίον του ειδώλου της, Serena Williams, στον οποίο η Osaka επικράτησε με 2-0 σετ (6-2, 6-4).

Η Naomi Osaka ζει το όνειρό της

Υπενθυμίζουμε ότι η Williams διαπληκτίστηκε έντονα με τον Πορτογάλο διαιτητή της αναμέτρησης, Carlos Ramos, κατά τη διάρκεια του δευτέρου σετ, με αποτέλεσμα το κοινό να ξεσπάσει σε αποδοκιμασίες. 

Ποια είναι η Naomi Osaka

Η νεαρή τενίστρια γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1997 στο Chuo-ku της Osaka, στην Ιαπωνία. Ο πατέρας της έχει καταγωγή από την Αϊτή και η μητέρα της από την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Μέχρι την ηλικία των 3 ετών έμενε στην Ιαπωνία, εξού και το επώνυμο Osaka - τόπος καταγωγής της μητέρας της, που δόθηκε για πρακτικούς λόγους (ο πατέρας της ονομάζεται Leonard San François), όσο η οικογένεια διέμενε στην χώρα της Ασίας.

ΝΑΟΜΙ ΟΣΑΚΑ 2

Η οικογένεια μετακόμισε μετά στην Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου η Naomi μαζί με την αδερφή της Mari ξεκίνησαν από πολύ μικρές να παίζουν τένις, με προπονητή τον πατέρα τους. Μάλιστα, ο πατέρας-προπονητής είχε ξεσηκώσει πολλές μεθόδους προετοιμασίας και τεχνικής από τις περίφημες αδερφές Serena και Venus Williams. Πλέον, η Αμερικανο-ιαπωνίδα αθλήτρια συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων του πλανήτη, ενώ πλέον βρίσκεται στο νο. 7 των WTA Rankings.

Τι πραγματικά κατάφερε στο US Open

ΝΑΟΜΙ ΟΣΑΚΑ

Το να κερδίζεις ένα Grand Slam είναι από μόνο του ένα σπουδαίο γεγονός. Η Osaka όμως -όσο κοινότυπο και να ακούγεται αυτό- έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη εκπρόσωπος της Ιαπωνίας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας μάλιστα, Shinzo Abe, ευχαρίστησε δημοσίως την Osaka για την επιτυχία της, αναφέροντας πως αποτελεί υπόδειγμα δύναμης και θέλησης για όλη την χώρα.

Τι της είπε τελικά η Serena Williams

Η Ellen DeGeneres δεν δίστασε να ρωτήσει την Naomi Osaka σχετικά με το τι της είπε η Serena Williams μετά τον πολυσυζητημένο μεταξύ τους αγώνα. "Είμαι πολύ υπερήφανη για σένα. Να ξέρεις ότι το πλήθος δεν αποδοκίμαζε εσένα. Είμαι χαρούμενη για σένα" ήταν τελικά οι ατάκες της Williams προς την 20χρονη τενίστρια, που δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι αρχικά θεώρησε ότι οι θεατές στράφηκαν εναντίον της, σε σημείο μάλιστα που η ίδια σκέφτηκε να αποχωρήσει. Ο συνεσταλμένος χαρακτήρας της Osaka, η ταπεινότητά της και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται την επιτυχία την έκαναν αμέσως αγαπητή στο κοινό, στο οποίο αποκάλυψε μερικές από τις προτιμήσεις της:

  • Αγαπημένο της χρώμα: Μαύρο
  • Αγαπημένο show στην τηλεόραση: The Office
  • Αγαπημένη τραγουδιστρία: Beyonce
  • Celebrity crush: Michael B. Jordan

Η τελευταία της επιλογή δεν άφησε ασυγκίνητη την DeGeneres, που πήρε το κινητό της και έστειλε μια selfie των δυο τους μαζί με ένα μήνυμα μέσω Twitter στον 31χρονο Καλιφορνέζο ηθοποιό.

Ο Jordan, ο Lebron και η συνέχεια

Ο Jordan δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει με βίντεο, στο οποίο έδωσε συγχαρητήρια στην Osaka, εξέφρασε τη στήριξή του προς το πρόσωπό της και ανέφερε ότι αποτελεί παράδειγμα για όλους, παροτρύνοντάς την παράλληλα να συνεχίσει την σκληρή δουλειά.

"Keep being great, everybody is watching you now, me too" ήταν η φράση με την οποία έκλεισε το μήνυμά του ο Jordan. Καθόλου άσχημα, Naomi. Καθόλου άσχημα. 

Κι αν νομίζεις ότι το hype της Osaka σταματά εκεί, κάνεις λάθος. Η συνάντησή της με τον LeBron James είναι κάτι το οποίο την ενθουσίασε - και φυσικά κάτι το οποίο μοιράστηκε με τους περίπου 583.000 followers της στο Instagram. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naomi Osaka 大坂なおみ (@naomiosakatennis) on

Παρότι η επιτυχία της Osaka επισκιάστηκε από την επεισοδιακή εξέλιξη του τελικού του US Open, ο αντίκτυπός της είναι τεράστιος. Η 20χρονη έχει ήδη πολλά γκρουπ θαυμαστών σε όλες τις χώρες με τις οποίες σχετίζεται (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Αϊτή). Και δεν εκτιμάται μόνο για τις εντυπωσιακές αθλητικές της επιδόσεις, αλλά και για την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του χαρακτήρα της. Η ίδια προτιμά να μην λέει πολλά λόγια. Αφού αγοράσει κάποια πράγματα για τους γονείς της -όπως η ίδια υποστήριξε- θα επιστρέψει στις προπονήσεις. Και είμαστε σίγουροι πως ήδη ανυπομονεί για το επόμενο Grand Slam.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος