Η S06 των Peaky Blinders θα καθυστερήσει και αυτό είναι πολύ καλό

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζήσουμε ξανά στιγμές Game of Thrones.

Πότε ακριβώς θα έχουμε στα χέρια μας την έκτη σεζόν Peaky Blinders; Αυτή τη φορά δεν είναι απλά φήμες, αφού ο σκηνοθέτης Anthony Byrne ήταν σαφέστατος στις δηλώσεις που παραχώρησε στο Digital Spy: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δούμε νέο επεισόδιο από την εγκληματική οικογένεια του Μπέρμιγχαμ πριν τις αρχές του 2022. Ναι, η αναμονή για 18 ολόκληρους μήνες δεν είναι ευχάριστη όταν μιλάμε για μία από τις πιο αγαπημένες σειρές εκεί έξω. Μήπως, όμως, είναι αυτό είναι για καλό;

Η αλήθεια είναι ότι κάθε λίγο και λιγάκι προκύπτουν νέες πληροφορίες, κάποιες νέες προσθήκες, νέες υπόνοιες και υποσχέσεις σχετικά με το tv show που αφηγείται τα έργα και τις ημέρες της οικογένειας Shelby. Όταν έρθει η στιγμή να δούμε το πρώτο επεισόδιο του έκτου κύκλου είναι πολύ πιθανό να έχουμε ήδη κατασκευάσει μέσα μας το τι θα γίνει - ή, τέλος πάντως, το τι πιστεύουμε ότι θα γίνει ή ότι πρέπει να γίνει. Έτσι, αν οι παραγωγοί βιαστούν είναι πολύ πιθανό να παραδώσουν ένα προϊόν που δε θα καλύψει τις ανάγκες του πολύ καλά πληροφορημένου, μπαρουτοκαπνισμένου στις φήμες αλλά και φανατικού κοινού.

Ένα pop φαινόμενο με απίστευτες διαστάσεις

Μάλιστα, αν σκεφτούμε το τι ακριβώς σημαίνει για τη Μεγάλη Βρετανία -κι όχι μόνο- η εν λόγω τηλεοπτική σειρά θα νιώσουμε ένα μικρό δέος. Εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεφύγει από τα στενά όρια ενός πολυαγαπημένου δραματικού show και έχει γίνει ένα pop φαινόμενο με "ανεξέλεγκτες" διαστάσεις: Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που διοργανώθηκε ένα διήμερο αφιερωμένο στην εγκληματική οικογένεια του Μπέρμιγχαμ. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Talulah Blue Burlesque (@talulah_blue) on

Στο Legitimate Peaky Blinders Festival μπορούσε να κανείς να ντυθεί, να φάει και να πιει σαν μέλος των Shelbies καθώς παρακολουθούσε θεάματα αφιερωμένα στη σειρά του BBC - μέχρι και συναυλίες όπου συμμετείχαν τεράστια ονόματα όπως ο Liam Gallagher, οι Primal Scream αλλά και η πολύ γνωστή ομάδα χορού Rambert.

Το Peaky Blinders δεν είναι πια απλά άλλο ένα tv show. Είναι, καλώς ή κακώς, κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό ενώ όσο η αναμονή μεγαλώνει τόσο μεγαλώνει και ο μύθος γύρω από το όνομά τους. Άλλωστε, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: H μέση ακροαματικότητα της σειράς στην πρώτη σεζόν ήταν 2.38 εκ. θεατές ενώ στην πέμπτη σκαρφάλωσε στα 7 εκ. θεατές. Και δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος στον κόσμου που να υποστηρίζει ότι η τελευταία σεζόν των Blinders ήταν καλύτερη από την πρώτη.


Αν οι δημιουργοί "τρέξουν" τα πράγματα με σκοπό να ικανοποιήσουν το διψασμένο κοινό ελλοχεύει ένας πολύ συγκεκριμένος κίνδυνος: Να τα κάνουν μαντάρα, όπως έγινε με την τελευταία σεζόν του Game of Thrones,


Η δραματική σειρά του BBC έχει ήδη παρουσιάσει μία μικρή κοιλιά στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει το όλο και αυξανόμενο αριθμητικά κοινό - οι πρώτες ενδείξεις, δηλαδή, ότι το pop φαινόμενο καταπίνει το δημιουργικό περιεχόμενο έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Προς τιμήν του, ο Steven Knight έχει υπάρξει εξαρχής συγκεκριμένος: Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε επτά σεζόν όταν στο Λονδίνο ηχήσει ο συναγερμός για την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Με λίγα λόγια, υπάρχουν δύο μόλις σεζόν για να ολοκληρωθεί η saga της εγκληματικής οικογένειας Shelby που βρίσκεται πια μπλεγμένη βαθιά στα πολιτικά πράγματα του Μεσοπολέμου της Μεγάλης Βρετανίας. Έτσι, αν οι δημιουργοί αποφασίσουν να "τρέξουν" τα πράγματα με σκοπό να ικανοποιήσουν το διψασμένο κοινό και όχι να ολοκληρώσουν ομαλά την ιστορία ελλοχεύει ένας πολύ συγκεκριμένος κίνδυνος: Να τα κάνουν μαντάρα, όπως ακριβώς έγινε με την τελευταία σεζόν του Game of Thrones. Για αυτό, λοιπόν, οι καθυστερήσεις για τον έκτο κύκλο των Blinders είναι κάτι καλό. Ή μάλλον κάτι πολύ καλό για την ακρίβεια.  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος