Ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας video game όλων των εποχών

Ναι, είναι αυτός που φαντάζεσαι.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 08 Φεβρουαρίου 2021

Είμαι βέβαιος πώς όταν μιλάμε για τον πιο δημοφιλή gaming character που έχει εμφανιστεί ποτέ σε ηλεκτρονικό παιχνίδι παλαιότερης ή σύγχρονης γενιάς, το μυαλό σου πηγαίνει σε πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα ή πλάσματα. Δικαιολογημένα, καθώς ο Super Mario είναι ο απόλυτος σταρ των παιχνιδομηχανών.

Οι experts του Stashbird.com έκαναν μία μεγάλη έρευνα, αναλύοντας δεδομένα από σχεδόν 60.000.000 Google searches τους προηγούμενους μήνες για να καταλήξουν στο ποια είναι εκείνη η φιγούρα που κατέχει τα ηνία στην κούρσα των video games.

Σε αυτά προσμέτρησαν και άλλες παραμέτρους όπως οι πωλήσεις των παιχνιδιών παγκοσμίως, οι αναφορές στο Reddit, τα hashtags στα social media κ.α., προτού καταλήξουν στην τελική βαθμολογία.

Ο δημοφιλής υδραυλικός της Nintendo βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 451 πόντους και τον ακολουθεί ο Sonic the Hedgehog με 394. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από τους Link (The Legend of Zelda), Donkey Kong και Master Chief (Halo).

Όσον αφορά το top-10, αυτό αποτελείται επίσης από τους χαρακτήρες των Crash (Crash Bandicoot), Sora (Kingdom Hearts), Cloud Strife (Final Fantasy) και Pac-Man.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης