Το ανεκπλήρωτο όνειρο του Zinedine Zidane

Όχι, δεν είναι ο πάγκος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

O Zinedine Zidane ζει πλέον μία ήρεμη ζωή μακριά από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Περνά χρόνο με τη σύζυγο και τους φίλους τους, παίζει padel και γενικά έχει βρει την ησυχία που σε καμία των περιπτώσεων δεν θα του χάριζε μία από τις πιο στρεσογόνες θέσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. 

Σαν παίκτης, ο Ζιζού αγωνίστηκε σε κάποιους από τους σημαντικότερους συλλόγους της Ευρώπης: Ξεκινώντας από την Μπορντώ, φόρεσε στη συνέχεια τη φανέλα τόσο της Γιουβέντους όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης, γράφοντας παντού ιστορία. Υπάρχει όμως ένα club στο οποίο δεν έπαιξε ποτέ, όσο κι να το ήθελε.

Πουθενά σαν το σπίτι

Πριν λίγες ημέρες, ο Zinedine Zidane έδωσε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη La Provence. "Είμαι από τη Μασσαλία, έφυγα πολύ μικρός από την πόλη και πια δεν ζω σε αυτήν. Επιστρέφω όμως αρκετά συχνά και ξέρω πως υποστηρίζω την Μαρσέιγ. Έτσι θα είναι για μία ζωή. Όταν ήμουν έφηβος -στα 15-16- ήμουν στις εξέδρες του Βελοντρόμ και έλεγα πως μία μέρα θα πατήσω και το χορτάρι του. Αυτό όμως δε συνέβη. Αν γινόταν, θα ήταν κάτι πολύ δυνατό για μένα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Zidane.

Το ανεκπλήρωτο όνειρο του Zinedine Zidane

Μπορεί ο μύθος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να μη φόρεσε ποτέ τα γαλανόλευκα των Μαρσεγέζων, ωστόσο έπαιξε αντίπαλός του κατά τη διάρκεια της καριέρας τους: "Ήταν την περίοδο που προπονητής της ομάδας είχε αναλάβει ο Franz Beckenbauer  (σ.σ τη σεζόν 1990-91). Είχαμε κερδίσει 1-0 και το θυμάμαι ακόμη".

ΖΙΝΤΑΝ 1

Ο ίδιος συμπληρώνει πως έχει ακόμη φίλους στην πόλη και την ομάδα. Δεν ξεκαθαρίζει πάντως αν θα τον ενδιέφερε η θέση του προπονητή εκεί.

> Διάβασε ακόμη: Γιατί όλοι νοσταλγούν το ποδόσφαιρο των 90s

Για την ιστορία, στον πάγκο της Μαρσέιγ μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές -γνωρίζεις πόσο γρήγορα αλλάζουν τα δεδομένα στο ποδοσφαιρικό σύμπαν- βρίσκεται ο Jorge Sampaoli. 

Αν υπάρξει opening, o Ζιζού ίσως δηλώσει διαθέσιμος. Ποτέ δεν ξέρεις.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος